Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/kultura/paldies_visiem_kas_atbalstija_kandavas_novadu_turisma_izstade_balttour_2020
Drukas datums: 15:45:21 29.03.2024

Paldies visiem, kas atbalstīja Kandavas novadu tūrisma izstādē Balttour 202007.02.2020

dsc_0044.jpgNo 31.janvāra līdz 2. februārim, Rīgā notika 27.starptautiskā tūrisma izstāde un gadatirgus „Balttour 2020”, kas pulcēja 850 dažādu pasaules valstu tūrisma uzņēmumus. Atklāt tūrisma iespējas Latvijā un pasaulē, iegādāties ceļojumu un uzzināt jaunumus ieradās 28 364 apmeklētāju.

Kādreiz tūrisma izstādes apmeklētāji brauca pēc bukletiem un kartēm. Šobrīd izstādes apmeklētāji vēlas ko vairāk: uzzināt, nobaudīt, līdzdarboties, iepazīties, dalīties iespaidos, iegādāties ceļojumus vai noskatīt brīvdienu galamērķus. Tūrisma profesionāļiem tie ir satikšanās svētki, kad var gan darbus saplānot, gan draugus satikt. Kandavas stends izstādē izcēlās ar oriģinālu noformējumu un aktīvu darbošanos.

Kas interesē izstādes apmeklētājus?

Ideja par gaisa balonu festivālu 14. - 16. augustā, kuru papildinās grilēšanas teātris iedvesmoja izstādes apmeklētājus apsvērt domu doties pie mums uz Kandavu. Daudzi no viņiem jau aktīvi interesējās par apskates objektiem, dabas takām, ekskursijām,  ēdināšanu, nakšņošanu un citām tūrisma iespējām.

Būtiski tūristu un arī tirgotāju pievilinātāji ir lielie pasākumi: Kandavas novada svētki (29.-31.maijā), kartinga sacensības (1.maijā; 11.-13.jūnijā; 3.oktobrī), taku skrējiens „Stirnu buks” (2.maijā), teātra izrādes, balles un koncerti brīvdabas estrādē „Ozolāji” (23.jūnijā, 3.jūlijā, 7.augustā).

 Daudzus izstādes apmeklētājus ieintriģēja pa radio dzirdētais un Kandavas novada stendā redzamais uzraksts - grilēšanas teātris. Viņi vēlējās noskaidrot, kas ir grilēšanas teātris? Kā tas notiks? Lai ieviestu lielāku skaidrību par neparasto pasākumu, Kandavas novada stendā uzaicinājām savas prasmes parādīt un pasākumu „Grilēšanas teātris” reklamēt „Grilētāju brālības” vadītāju Juri Titovu un kandavnieku grilēšanas entuziastu Jāni Zandbergu.

Trīs dienas Kandavas novada stendā stāstījām, rādījām, dažādus gardumus grilējām, kā arī apmeklētājus par grilēšanas procesu un griliem izglītojām un uz Kandavu ciemos braukt aicinājām. Mūsu stenda apmeklētājiem uzsvērām, ka grilēšanas sezona nesākas un nebeidzas un grilēšana ir pozitīvs process pozitīviem cilvēkiem! Grilēt var visu – ne tikai gaļu un desas.  Piemēram, izstādē „Balttour 2020” Kandavas novada stendā varēja nobaudīt grilētus ananāsus, bumbierus un zemenes, protams arī gaļu un dārzeņus. Izstādes apmeklētāji atzina, ka uz grila gatavotie produkti ir ļoti garšīgi un to pagatavošana nav sarežģīta. Apmeklētāji interesējās par grilu veidiem, cenām, produktu pagatavošanu, receptēm un grilēšanas pasākumiem. Daļa izstādes apmeklētāju ieinteresēti ņēma tūrisma bukletus, bet liela daļa informāciju par pasākumiem un naktsmītnēm solījās meklēt internetā.

Kas ir grilēšanas teātris?

Tātad, Kandavas Promenādē 15. augustā notiks Grilēšanas un BBQ teātris - teātra izrāde visai ģimenei „Grilēšanas garšas pasakas” (izrāde trīs cēlienos ar diviem starpbrīžiem, kur galvenajā cēlienā grilēs mežacūku un kopā ar apmeklētājiem to arī nobaudīs). Izrādes laikā notiks  izglītojoši un izklaidējoši pasākumi ar degustācijām un meistarklasēm. Varēs piedalīties grilēšanas dueļos, iepazīt grilus un to aprīkojumu, baudīt dažādus grilētus ēdienus (arī veģetārus), piedalīties viktorīnās un konkursos, kurus rīkos pasākuma atbalstītāji „Grilētāju brālība” un „Rīgas Miesnieks”. Skatītājiem būs iespēja arī pašiem kļūt par izrādes veidotājiem, izmēģinot praktiskas lietas kopā ar pieredzējušiem meistariem. Izrādes noslēgumā pirmatskaņojums sanākušajiem gardēžiem – „Grilētā sivēna dziesma”. Pasākumu kuplinās mūzika un dejas.

Paldies visiem Kandavas tūrisma informācijas centra atbalstītājiem, kas palīdzēja mūsu novadam startēt tūrisma izstādē „Balttour 2020”

Mīļš paldies par atbalstu Kandavas novada dalībai izstādē „Balttour”- Kandavas novada domei un Kandavas Kultūras un sporta pārvaldei par finansējumu.

Māksliniekiem Baibai Rullei, Lindai Priedniecei un Jurģim Muskam par radošām idejām, rekvizītiem un palīdzību stenda noformēšanā. Paldies Erlenam Bergam par palīdzību stenda iekārtošanā un šoferim Gintam Šteinbergam par vizināšanu, stenda iekārtošanu un bukletu nešanu. Īpašs paldies Kandavas novada Amatniecības centra vadītājai Kitijai Švīgerei par idejām un darbu stendā trīs dienu garumā.

Kandavas novada stendā ļoti labi strādāja, rekvizītus un produktus gādāja, grilēšanas pasākumu reklamēja Juris Titovs („Grilētāju brālība”). Paldies par darbu stendā Jānim Zandbergam un Mārtiņam Piebalgam.

Liels paldies par rekvizītiem Signei Ezeriņai (lauku sēta „Indāni”), Ārijai Dravniecei,  Inetai Feldmanei (kafejnīca „Ieviņa”) un Aivai Valdmanei (Kandavas dāvanu veikals „Pūralāde”).

Milzīgs paldies par ieinteresētību, atsaucību un rekvizītiem (griliem, kūpinātavu),  transportēšanu un stenda iekārtošanu uzņēmējam Guntaram Indriksonam un viņa  komandai (www.abas.lv).

Ilze Dravniece

TIC vadītāja