pavasara-foto-majas-lapai8mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena Matkulē

14.06.2020 12:00

dsc_0188.jpg14.jūnijā atjaunotajā represēto piemiņas vietā Matkulē notika Komunistiskā genocīda upuru piemiņas brīdis, kurā piedalījās Matkules pagasta represētie iedzīvotāji un viņu tuvinieki, represētie no Kandavas, novada domes priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule, Matkules pagasta pārvaldes vadītāja Dzidra Jansone, Ainārs Oliņš ar muzikālo grupu un novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Gudriķe, kuras dzejas rindas iekaltas piemiņas akmenī.  

Priekšsēdētājas vietniece Gunda Cīrule pastāstīja par to, kā tapa projekta "Neaizmirst!" ideja, kura dizaina meta autore ir Una Ozola- Ozoliņa, bet tehniskā projekta autore Baiba Beķere. Stāstot par projektu, Gunda Cīrule citēja Unas Ozolas- Ozoliņas sacīto projekta aprakstā: " Laikam ikvienā latvieša ģimenē atmiņā glabājas sāpju stāsti, ko atnesa komunistu vara, izraujot kādu radinieku, draugu no savām mājām un aizvedot svešumā. Laikā, kad izsūtījumu piedzīvojušie paliek arvien mazāk, ir tik ļoti svarīgi noturēt šo piemiņu, kas mūsu tautai ir jāsaglabā nākotnei, mūsu bērniem, lai nekad nekādos laikos neko tādu nepieļautu. To nedrīkst aizmirst!"

Labiekārtojot piemiņas vietu tika izveidots harmonisks apaļas formas laukums ar dzelzceļu virzieniem, kas krustojas, saduras un turpinās katrs savā virzienā. Krustpunktos - matkulnieku pēdas Sibīrijā- Tomska, Omska, Vorkutlags, Minlags. Piemiņas plāksnēs blakus piemiņas vietai,  ierakstīti uz Sibīriju izvesto Matkules iedzīvotāju vārdi un uzvārdi. 

 

back to top