pavasara-foto-majas-lapai5mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Tiek lemts par Kandavas bijušās sinagogas ēkas turpmāko likteni

11.03.2016 13:00

img_2343.jpg

11. martā Ārlietu ministrijā Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts tikās ar Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētāju Arkādiju Suharenko, lai pārrunātu bijušās sinagogas ēkas turpmāko likteni.

Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko sarunas laikā atzina, ka ebreju kopiena nav plānojusi ieguldīt līdzekļus jauniegūtajā īpašumā Kandavā un piedāvāja pašvaldībai šī īpašuma ilgtermiņa īres līgumu.

Domes priekšsēdētājs solīja izskatīt piedāvājumu un kopīgi ar Ebreju draudžu un kopienu padomi meklēt labākos risinājumus sinagogasēkas turpmākajai izmantošanai.

Tikšanās laikā N. Štoferts iepazīstināja ebreju kopienu padomes priekšsēdētāju ar 2013. gadā veikto ēkas tehnisko apsekošanu, kuras atzinumā teikts, ka būves plānojums un iekārtojums, kā arī izmantošanas apstākļi neatbilst mūsdienu labiekārtojuma prasībām. Domes priekšsēdētājs arī informēja, ka pirms apmēram 8 gadiem ēku bija plānots sakārtot, izveidojot tajā jauniešu centru un bibliotēku, bet sakarā ar ēkas neskaidrajām īpašumtiesībām, projekts tika atlikts un jauniešu centram atrastas citas telpas.

Kā tika ziņots iepriekš, 25.februārī Saeima trešajā, galīgajā, lasījumā pieņēma likumus, kas nosaka piecu īpašumu nodošanu bez atlīdzības Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomei, kuru skaitā ir arī bijušā sinagogas ēka Kandavā, Lielajā ielā 31.





back to top