Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1102/liela_talka_kandavas_novada
Drukas datums: 10:31:11 29.03.2024

Lielā Talka Kandavas novadā

23.04.2016
Geocaching jeb slēpņošanas aktīvisti no visas Latvijas pulcējas Kandavā, lai attīrītu Abavas krasta teritoriju

23. aprīļa rītā, saulainā un siltā laika iedvesmoti, kolektīvi, organizācijas, iestādes, uzņēmumi, domu biedru grupas, ģimenes un bērni visā Latvijā un arī Kandavas novadā, vienojās kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs.

Cēres pagastā talkotāju pulciņš ar labu garastāvokli un darba prieku sakārtoja pamatskolas sporta laukumu un apkārtni - līdzināja zemi, grāba lapas un nokritušos zarus. Kā pastāstīja pagasta pārvaldniece Maija Jēce, Cēres pamatskolas skolēni talkojuši jau iepriekšējā dienā, salasot 30 maisus ar atkritumiem.

Matkulē talcinieki sagatavoja zemi un sēja zālāju pie kultūras nama, kā arī sakopa centra kapu nogāzi. Savukārt, iepriekšējā dienā bērni un jaunieši no JC centra “Nagla” Matkules filiāles attīrīja ceļmalas no atkritumiem, kā arī tika talkots pie Buses pilskalna.

Zemītē sakopa kapsētu- grāba, šķiroja atkritumus, novāca kritušos koku zarus. Iepriekšējā dienā tika sakopta ezermala. Zemītes pagasta pārvaldniece Rita Diduha uzslavēja Grenču ciema iedzīvotajus, kas tāpat kā katru gadu aktīvi darbojās apkārtnes sakopšanā- tika attīrītas ceļmalas, sakopts parks un sporta laukums, kā arī privatmāju teritorijas.

Zantes pagastā, tāpat kā iepriekšējā gadā, no atkritumiem tika attīrītas ceļmalas. Tuvākajā laikā arī plānots nokrāsot bērnu spēļu laukuma žogu.

Vānēs pagastā aktīvi strādāja vairākās vietās vienlaicīgi. Bibliotēkas vadītājas Sandras Kosogovas vadībā tika sakoptas piemiņas vietas Vānes pagasta centrā pie baznīcas, bet Vānes pagasta pārvaldniece Daina Priede kopā ar amatierteātra dalībniecēm veidoja ziemciešu puķu dobi pretī kultūras namam. Pilenieku ģimene sakopa atpūtas laukuma "Spāres" teritoriju un seniori darbojās ciemata brīvdabas estrādē.

Kandavā šogad pulcējās liels skaits talcinieku, to skaitā bija gan vietējie iedzīvotāji, uzņēmumi un iestādes, gan viesi no tuvākām un tālākām Latvijas vietām. Talkošanā aktīvi piedalījās Kandavas vidējās paaudzes deju kolektīvs “Ozolāji” ar tā vadītāju Gati Frīdenbergu, kā arī vairāk kā trīsdesmit Geocaching jeb slēpņošanas aktīvistu no dažādām Latvijas vietām, kas attīrīja Abavas krasta teritoriju.