Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1123/ka_kandavas_novada_sagaidija_lieldienas
Drukas datums: 18:24:11 25.04.2024

Kā Kandavas novadā sagaidīja Lieldienas

27.03.2016 11:00

img_3787.jpg27. martā Kandavā un pagastos ar svētku koncertiem, šūpošanos un olu kaujām tika svinēti pavasara saulgrieži- Lieldienas.

Kandavā un pagastos Lieldienu sagaidīšana iesākās ar sirsnīgiem koncertiem, kuros uzstājās ansambļi, deju kolektīvi un bērnu un pieaugušo amatierteātri. Turpinājumā sekoja olu ripināšana, radošās darbnīcas, skaistāko Lieldienu olu konkursi un izstādes, jautras stafetes un šūpošanās.

Visagrāk Lieldienu rītu ieskandināja Matkules, Zemītes un Vānes pagastos- jau no plkst. 11:00 ģimenes ar bērniem kuplā skaitā baudīja Lieldienu uzvedumus un saulaino, silto laiku.

Zantes pagastā Lieldienas ieskandināja folkloras kopa “Vācelīte”, savukārt, Kandavas pagastā- jauktais vokālais ansamblis “Do-Re-Mi”. Cēres iedzīvotājus svētkos iepriecināja Vānes amatierteātris ar lugu “Neparastais groziņš”.

Kandavā Lieldienu koncertā ar jautrām dejām uzstājās vidējās paaudzes deju kolektīvs "Ozolāji”, Senioru deju kolektīvs „Kandavnieks”, Kandavas novada jauniešu deju kolektīvs "Imuliņa" un Kandavas Mākslas un mūzikas skolas kapela (vadītāja Dzintra Linde).

Turpinot tradīciju, arī šogad Kandavas novada dome katram pagastam dāvināja augļu kociņu- šogad ābelītei un ķirsim pievienojās plūme.