kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

​Pamatturnīrs noslēgts ar dramatisku uzvaru un pirmo vietu!

25.03.2022

img0596.jpgŠovakar Ramirent basketbola līgā aizvadījām pēdējo spēli, tiekoties ar viesiem no Saldus, kas kļuvusi par īstu Kurzemes derbiju. Kā jau bija sagaidāms, piektdienas vakars bija pulcējis ļoti daudz skatītāju, un atmosfēra bija fantastiska. Arī pati spēle nelika vilties.

Visas spēles garumā, ne vienai no komandām lielu atrāvienu veikt neizdevās, rezultātam mainoties te par labu vienai komandai, te otrai. Puslaika pārtraukumā ejot +1 mūsu komandai.
Trešās ceturtdaļas vidū vienu brīdi izdevās panākt +6, kas arī bija mūsu lielākais pārsvars visā spēlē, tomēr pirms noslēdzošajām desmit minūtēm atkal viena metiena tiesa – plus divi.
Ceturto ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka Saldus basketbolisti, kuri pārņema spēles iniciatīvu un 8 minūtes līdz beigām sasniedza savu lielāko pārsvaru +7. Lai mainītu spēles gaitu, tiek nolemts spēlet zonas aizsardzību, kura nostrādā! Tiek veikts 13:4 izrāviens un trīs minūtes līdz beigām atgūstam vadību – 80:78. Taču 49 sekundes līdz beigām, mūsu pašu kandavnieks, kurš jau vairākas sezonas pārstāv Saldus vienību – Kaspars Baumanis – atkal vadība izvirza viesus. Nākamajā uzbrukumā netrāpam trīspunktnieku, bet lieliski pacīnās Mārcis Saulītis, un pret viņu tiek pārkāpti noteikumi. Tiesa, precīzs tikai otrais sodinš un aizvien esam iedzinējos. Minūtes pārtraukumā nolemjam piekopt piezīmju sišanas taktiku, kas attaisnojas, viesu līderis Ivars Žvīgurs trāpa tikai vienu soda metienu, un vēl 29 sekundes mūsu rīcībā, lai glābtu spēli... Un glābjam, komandas kapteinis Guntars Strāķis aukstasinīgi trāpa trīspunktu metienu, noturam aizsardzību, un četras sekundes līdz beigām, nekļūdīgs no soda metienu līnijas ir Artūrs Grīnbergs. Seko vēlviena piezīme, lai Saldus ar vienu metienu nevar izraut pagarinājumu, Feikners otro sodu speciāli met garām, kārtīga cīņa par bumbu, kurā veiksmīgāki esam mēs un godam izcīnīta uzvara 88:86.

Šī uzvara nozīmē, ka tikai ar vienu zaudējumu sezonā, esam sasnieguši labāko bilanci ne tikai Rietumos, bet visā līgā, un kas svarīgi – tas nozīmē, ka katrā izslēgšanas spēļu kārtā mums būs mājas priekšrocības!

Neizsakāms, milzīgs paldies līdzjutējiem, kuri šovakar bija izcili! Jūs palīdzējāt radīt basketbola svētkus un izcīnīt mums tik ļoti svarīgo uzvaru! Priecāsimies par šādu atmosfēru arī izslēgšanas spēlēs!

Pirmajā kārtā mums pretī nāks jaunie Valmieras basketbolisti, kas ir fārmklubs pirmās līgas Valmieras komandai. Šinī kārtā uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā, tas ir- rezultāts tiks skaitīts kopā par abām spēlēm. Pirmā spēle Valmierā,bet atbildes mačs pie mums. Par spēļu datumiem un laikiem ziņosim tiklīdz tie būs zināmi.

back to top