pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandava pilsētas svētkos atslēdz Kurzemi!

27.05.2022 - 29.05.2022

dsc0065.jpgNo 27. līdz 29. maijam Kandavā notika Pilsētas svētki  ar devīzi “Atslēdz Kurzemi!” un šajās trīs dienās pasākumu klāsts bija patiešām iespaidīgs.

Svētkus atklāja Tukuma novada izglītības iestāžu 1. - 4. klašu kori un mūsdienu deju kolektīvi ar koncertu „Satiksimies Kandavā”. Koncertā piedalījās 13 kolektīvi no visa Tukuma novada.

Pilsētas svētku laikā brīnišķīgs notikums- ģimenes restorāna "Nāriņa" atvēršanas svētki, kas pēc renovācijas un apjomīgas celtniecības ir ieguvis jaunu atrašanās vietu- Daigones ielā 14, Kandavā. Restorāns “Nāriņa” patīkami iepriecinās ar jaunu ēdienkarti un vasarīgu noskaņu katru dienu no plkst. 11.00 līdz 23.00.

Piektdienas vakarā Bruņinieku pilskalnā pulcējās kupls skaits vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu, lai baudītu nu jau par tradīciju kļuvušo koncertu „Savējie savējiem”. Tajā, kā ierasts, klātesošos priecēja ikdienā ar mūziku nesaistīti vietējie iedzīvotāji, kuri šogad caur dziesmām aicināja apceļot Kurzemi. Pavadošā grupa “Miera Vējos”.

Savukārt, svētku pirmās dienas noslēgumā ikviens varēja baudīt brīnišķīgu atpūtas vakaru skaistajā Kandavas vecpilsētas promenādē- muzikālu un romantisku noskaņu vakaru ar izciliem mūziķiem. Par muzikālo atmosfēru rūpējās dziedātāja Rūta Dūduma-Ķirse, mūziķis Jānis Ķirsis pie klavierēm un Jānis Rubiks pie kontrabasa.

Novada svētku otrā diena, kā ierasts, iesākās jau no rīta sešos pie Abavas tilta, kur pulcējās 30 dalībnieki ar makšķerēm, lai piedalītos Kandavas pilsētas svētku balvas izcīņai spiningošanā un makšķerēšanā ar pludiņmakšķeri. Uzvaras laurus makšķerēšanā plūca Viesturs Marcinkēvičs, otrajā vietā Emīls Lagzdiņš no Oksles un trešajā vietā Gunārs Piņķis. Spiningošanā veiksmīgākais izrādījās Einārs Nollendorfs, otrajā vietā atstājot Robertu Stari, bet trešajā- Kristoferu Baldiņu.

Sestdien Kandavā notika arī Latvijas 3x3 basketbola kausa vasaras sezonas atklāšana! Latvijas 3x3 basketbola kausa izcīņas pirmajā posmā - Kandavas Ozolzīļu kausā - sestdien, 28. maijā Kandavas Sporta hallē 12 vīriešu komandu konkurencē pirmo vietu izcīnīja "TRUBasketball" kvartets - Kārlis Šenbergs, Francis Lācis, Oskars Hlebovickis un Gints Zomerfelds. Viņi ieguva pirmo ceļazīmi uz "Quest" tūres finālturnīru 6. un 7. augustā Ventspilī. Sieviešu grupā uzvar komanda “Estonia”.

Dienas laikā varēja baudīt maiznieces Ainas Šteinbergas maizes degustāciju, īpašo svētku tirdziņu, Latvijas vadošo pavāru šovu „Garšu cīņas”, kura laikā pasākuma vadītāji Valters Krauze un Roberto Meloni visus klātesošos izklaidēja, bet vakarā svētku koncerts bija kopā ar grupu „Dziļi violets” un, protams, zaļumballe ar Kandavas grupu „Miera Vējos”.

Kā atpūta un svētki bērniem 29. maijā Pilsētas svētkus noslēdza Pīlīšu regate un velo prieki Kandavas Promenādē.


Galerija 1

Galerija 2

Galerija 3

Galerija 4

Galerija 5

Galerija 6

Galerija 7
back to top