pavasara-foto-majas-lapai8mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Mazo vokālistu konkurss "Cāļa dziesmas Kandavā"

26.03.2023 13:00

dsc0578.jpg26. martā Kandavas kultūras namā jau otro gadu notika Mazo vokālistu konkurss „Cāļu dziesmas Kandavā” un bērnu ballīte, kas pulcēja pilnu zāli ar skatītājiem! Konkursā piedalījās 20 dziedošie Cālīši no Tukuma novada. Pasākumu vadīja nopietnais Cālis, jokdaris Papagailis un nenopietnā Vista. Tas bija īsts bērnu pasākums četru stundu garumā.

Pasākums sākās ar Cāļu himnu un citām Talsu bērnu popgrupas "TONIS" izpildītām dziesmiņām, kas iesildīja mazos konkursantus un finālā arī noslēdza konkursu. Katrs Cālēns konkursā piedalījās ar divām dziesmiņām- latviešu tautasdziesmu un brīvas izvēles dziesmu. Visi dalībnieki tika iedalīti trīs vecuma grupās un katrā grupā žūrija noteica 1.,2.,3.vietas ieguvēju, kā arī visa konkursa Lielās balvas, jeb LIELĀ CĀĻA ieguvēju, kurš uzvarot konkursā tiek izvirzīts dalībai Latvijas mēroga vokālistu konkursā „Kandava uzdod toni 2023”.

Žūrijā šogad bija mūzikas skolotāji- Sandra Šteinberga, Evita Ernštreite un Gints Birkenšteins, kuriem bija vairāk kā trīs stundu nopietns vērtēšanas darbs. LIELĀ CĀĻA balvu pārliecinoši ieguva SANDRIS BOJKOVSKIS, 3 gadi, Tukums, ped. Anita Geidāne.

Vecuma grupā no 2-4 gadi (pirmsskolas vecums) 2.vietu ieguva Artūrs Šterna, 4 gadi, Tukums, ped. Anita Geidāne, 3.vietu ieguva Estere Keirāne, 4 gadi, Pūre, ped. Ivita Leja.
Vecuma grupā 5-6 gadi (pirmsskolas vecums) 1.vietu ieguva Anda-Audrija Arbidāne, 6 gadi, Tukums, pedagogi vecāki, 2.vietu ieguva Alise Lokmane, 6 gadi, Tukums, pad. Anita Geidāne, 3.vietu ieguva Odrija Eglīte, Kandava, ped. Andra Vilkauša.
Vecuma grupā 7-9 gadi (1.-3.klase) 1.vietu ieguva Lūcija Gilova, 8 gadi, Zante, ped.Kristīne Elksnīte, 2.vietu ieguva Luīze Segliņa, 8 gadi, Tukums, ped. Anita Geidāne, 3.vietu ieguva Ieva Kesenfelde, 9 gadi, Kandava, ped. Ivita Leja.

Pasākuma laikā tika noskaidrots arī labākā Dziedošā Cāļa zīmējuma autors un šajā konkursā uzvarēja Madara Lipska, 5 gadi, Kandava.
Visu pasākuma laiku galerijā „Vējspārns” darbojās radošās darbnīcas, foajē bija bērnu našķu kafejnīca un par baloniem, burbuļiem, disko un atrakcijām rūpējās Papagailis.

Paldies dziedātājiem, paldies pedagogiem, paldies vecākiem, paldies skatītājiem, paldies pasākuma radošajai un tehniskajai komandai, kuriem sadarbojoties pasākums izdevās. Tiem Cālēniem, kuriem neizdevās iegūt godalgotās vietas, noteikti aicinām nenokārt knābīšus un piedalīties konkursā nākamajā gadā! Uz tikšanos Cāļu konkursā 2024.gadā!

back to top