pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Baibas Rulles izstāde "Garden"

05.05.2016 - 11.06.2016

samazinata-afisa.jpgKolekcija "GARDEN" radīta, lai ienestu gan iekštelpās, gan ārtelpās dārza atmosfēru-gaismēnas, ziedu smaržu, krāsu un formu. Kolekciju veido lampas-laternas, galdauti, galda salvetes, dekoratīvi galda tīklojumi, kā galveno materiālu izmantojot linu. Lina audumam raksturīgās īpašības - burzīgums, telpiskums, dabiskums - katram ziedam organiski piešķir tā izteikto formu, lampām - mājīgu gaismu.

Galdauti, galda salvetes, dekoratīvie galda tīklojumi veidoti, iedvesmojoties no dažādiem ziediem - hortenzijām, magonēm, purenēm, neaizmirstulītēm, īrisiem. Tie ienes ziedu smaržu ne tikai ikdienā, bet arī svētku reizēs - kāzās, jubilejās, bērnu ballītēs ģimenes un draugu lokā.

Lina aizkaru kolekcija ir tapusi, iedvesmojoties no Latvijas dabas, etnogrāfijas un saulainiem vasaras vakariem. Aizkaru dizains-gofrējums, veidots, ietvaicējot lina audumā noteiktas formas rakstu, kas interjeram piešķir jaunus skulpturālus un grafiskus akcentus.

Lampu-laternu forma un lina faktūra rada mājīguma atmosfēru gan minimālisma, gan klasiska stila interjeros. Gaismas un lina auduma kombinācija rada viegluma un caurspīdīguma efektu, uzmirdzot dažādās gaismas spēlēs interjerā. Lampu formu veido metāla karkass, kas apvilkts ar lina auduma "kleitu"-pārvalku. Tie pieejami baltā, bēša un pelēkā lina tonī. Viegli uzvelkami, maināmi un kopjami. Piestiprināti metāla karkasam ar lina aukliņām, kuras piešūtas pārvalkam."

Baiba Rulle 2005. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ir beigusi Industriālā dizaina nodaļu. Vairākkārt ieguvusi Latvijas Gada balvu dizainā: 2015. gadā saņēmusi nomināciju Gada Balvas Dizainā kategorijā Modes un tekstila dizains, apakškategorijā - tekstila izstrādājuma dizains.

2013. gadā - Gada balva Dizainā Galvenā balva kategorijā Modes un tekstila dizains un 1 .vieta apakškategorijā interjera tekstila produktu dizains.

2012. gadā - Gada Balvā Dizainā - 1.vieta kategorijā Rūpnieciskais dizains , apakškategorijā Produktu paraugu dizains.

Vairākkārt piedalījusies dažādās dizaina izstādēs gan Latvijā, gan Eiropā.

back to top