pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Pagasta svētkus svin Vānē

06.08.2016 - 07.08.2016

img_3371.jpg„Šodien mūsu pagasta vārds masu medijos izskanēja pa visu valsti!”- tā, 6.augustā Vānes brīvdabas estrādē pagasta svētkus atklājot, dižojās Vānes Podziņa un Odziņa. Abas jestrās dāmas ar trāpīgiem izteicieniem un izdarībām uzturēja jautru garu, baidot projām melnos lietus mākoņus, kas krājās pamalē. Kad lietus, pēc laika tomēr nolija, tas bija silts un auglīgs, netraucējot bērniem un pieaugušajiem uzgriezt lustīgu danci zem siltajām lietus šaltīm.

Svētkos Vānes ļaudis sveica novada pašvaldības vadītājs Normunds Štoferts, Kultūras pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste un pagasta pārvaldniece Daina Priede. Uz estrādi viņus atsperratos atvizināja brašais bērītis Enkurs un, kā apsveicot sanākušos, sacīja N. Štoferts, ļaujot izbaudīt gan līdzenos, gan ne tik līdzenos pagasta ceļus.

„Jūs esat daudz paveikuši pagasta centra labiekārtošanā un sakopšanā, ko nevar nepamanīt. Un tā, no daudziem maziem darbiem, izveidojas lieli darbi- pamazām pagasta seja mainās, priecējot acis pašiem un caurbraucējiem.”

Tika veidoti ziedu paklāji, bērni rotaļājās un dejoja kopā ar Podziņu un Odziņu, saimnieces dižojās ar dažādiem pašu audzētiem, ceptiem un žāvētiem mājās gatavotiem labumiem, tika vārīta lielā ģimenes zupa, vēlāk turpat estrādē „teijāteri” rādīja zantenieki, ar dziesmām priecēja Ēriks Loks un ballē par labu mūziku gādāja muzikālā apvienība „Tik un tā”.

7.augustā uz sportiskām aktivitātēm aicināja atpūtas parkā „Spāres”, notika arī dievkalpojums Vānes evanģēliski luteriskajā baznīcā  un pēcpusdienā kapu svētki pagasta kapsētās.

back to top