Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1535/septitie_kafijas_un_tejas_svetki_kandava
Drukas datums: 18:05:51 29.03.2024

Septītie Kafijas un tējas svētki Kandavā

29.10.2016

img_9646.jpg29.oktobrī, tāpat kā katru gadu oktobra pēdējā sestdienā, Kandavā notika Kafijas un tējas svētki. Šogad jau septītie pēc skaita. Svētki sākās jau no vienpadsmitiem dienā un notika dažādās vietās – Kandavas kultūras namā, novada muzejā, tūrisma informācijas centrā un Promenādē.

Šogad svētku akcents bija - izbaudīt to, ka Kandavas novads tiešām dzīvo ar garšu. Baudīt ne tikai dažādas kafijas un tējas šķirnes, arī Latvijā jau iepazīto īpašo Kandavas ozolzīļu kafiju, bet celt godā novada mājsaimnieču pašgatavotos dažādos gardumus. Visu, kas salikts burciņās, lai dažādotu ēdienkarti ģimenei ziemas mēnešos. Saimnieces "neturēja sveci zem pūra", bet ar savām receptēm arī dalījās.

Kandavas kultūras namā notika Pankūku ballīte, darbojās Lībiešu ķēķis, mazo zīļu lielā darbnīca, varēja nobaudīt septiņus garšas brīnumus matkulnieku gaumē, cienāties ar ģimeniskiem gardumiem no kafejnīcas “Cepums”, baudīt dažādu kafiju Cofee Bike, notika kafijas, tējas un citu gardu lietu degustācija.

 Kultūras nama mazajā zālē koncertu sniedza bērnudārza “Zīļuks” audzēkņi, turpat rosījās arī konkursa “Gardās burciņas ziemas vakariem” dalībnieki, bet pusdivos pēcpusdienā notika dižo recepšu izrādīšanās un konkursa laureātu  apbalvošana.

Kultūras nama lielajā zālē septiņus miera mirkļus ar kulinārijas brīnumiem piedāvāja Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņi, aktīvi darbojās Talsu novada muzejnieki ar programma “Melu klubs”, varēja vaigu vaigā satikties ar Zentiņu- aktrisi Regīnu Devīti. Svētku noslēgumā tika apbalvoti Zīļu vākšanas konkursa laureāti un paziņoti izlozes rezultāti, koncertu sniedza Zaļā Galma kapella. Pasākumu starplaikos notika pirmizrādes jaunajai prezentācijas filmai par Kandavu- “Kandava- pērle Kurzemē”.

Kandavas novada muzejā pasākumi notika Mākslas galerijā un Amatniecības centrā muzeja otrajā stāvā. Varēja baudīt ozolzīļu kafeju un zapti traktierī “Pie melnā kuiļa”, darbojās karameļu darbnīca, foto salons “Pie kafijas tases”, zīlētava “No pagātnes nākotnē”, varēja apskatīt vairākas izstādes, darbojās mezglu siešanas darbnīca, varēja piedalīties ozolzīļu lobīšanas un malšanas meistarklasēs.

Kandavas tūrisma informācijas centrā no plkst. 11:00 – 14:30  bija starts un finišs orientēšanās pārgājienam “Atrodi 7 zelta zīles Kandavā!”

Pa ceļam no kultūras nama un novada muzeju, Promenādē varēja uzspēlēt Lielformāta lauku spēles- domino, riču-raču un vēl citas.