Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1559/kandavas_svetku_laika_notiek_latvijas_cempionats_orientesanas_sprinta_stafetes
Drukas datums: 16:40:20 28.03.2024

Kandavas svētku laikā notiek Latvijas čempionāts orientēšanās sprinta stafetēs

29.05.2016 11:30

img_9004.jpg29.maijā, paralēli Kandavas novada svētkiem, Kandavā tika sadalītas kārtējās Latvijas čempionāta medaļas – jauktajā sprinta stafetē. Čempionātā piedalījās 59 komandas sešās vecuma grupās un pieci individuālie dalībnieki. Sacensības rīkoja Latvijas orientēšanās federācija, OK „Ziemeļkurzeme” un Sporta klubs „Kandava”.

Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts visiem sacensību dalībniekiem vēlēja labus rezultātus un patīkami pavadīt laiku zaļākajā Latvijas pilsētā Kandavā. Veiksmīgus startus komandām vēlēja arī Čempionāta galvenais tiesnesis no orientēšanās kluba “Ziemeļkurzeme” Aigars Vārna un Latvijas Orientēšanās Federācijas prezidents Viesturs Tamužs.

Uldis Vēciņš, sacensību direktors, SK „Kandava” orientēšanās pasākumu organizators: „Visu darīju pēc vislabākās sirdsapziņas. Bija organizatoriskas kļūdas, bet kopumā pasākums bija izdevies. Liels paldies dalībniekiem, Kandavas novada domei, SIA„Linda-1”(ABAS), brīvdienu mājai „Jaunkrastmaļi”, Tūrisma un informācijas centram, K.Mīlenbaha vidusskolai un novada sporta skolai! Protams, arī tiesnešiem, kontrolpunktu sargiem.”

Jānis Tamužs, Ozons OK, 2015.gada čempions grupā SV21: „Manuprāt, jauktās sprinta stafetes ir orientēšanās sacensību formāts, kas dalībniekos raisa vislielāko azartu. Atšķirībā no pagājušā gada, kad uz starta stājos kā favorītu komandas vājākais posms, šoreiz man atbildība bija lielāka - ne tikai jānoskrien bez kļūdām, bet jāmēģina iegūt pārsvars pār konkurentiem. Tas radīja nelielu patīkamu satraukumu. Zināju, ka Kandavai ir lielisks potenciāls sprinta distancei un patiesi nebiju vīlies. Pēc distances sarežģītākās daļas biju izvirzījies otrajā vietā, pāris sekundes aiz Endija Titomera. Taču daļā pēc skatītāju kontrolpunkta pietrūka ātruma, lai konkurētu ar Endiju un arī Kristapu Bērziņu, tāpēc šoreiz trešā vieta pirmajā etapā. Taču galvenajiem konkurentiem biju priekšā. Lai arī komandai nesanāca tāds starts, kā plānots, biju apmierināts ar pavadīto dienu Kandavā. Bija jūtams, ka pie sacensību organizēšanas ir piedomāts un sacensību atmosfēra bija lieliska, taču bija arī dažas nopietnas problēmas. Katrā gadījumā šīs noteikti bija līdz šim labākās sprinta stafetes Latvijā.”

Ilze Lapiņa, Ziemeļkurzeme OK, 1.vieta grupā SV130: „Ļoti negribējās atkārtot pagājušā gada scenāriju, kad neizdevās nosargāt komandas biedru izveidoto pārsvaru, jo stress darīja savu - skraidīju pa pļavu apmeklēdama visus nātru pudurus, kamēr sagaidīju konkurentes, un pēc tam jau bija cīņa finiša koridorā. Šoreiz atkal devos distancē pirmā, bet bez īstas nojautas, cik tālu aiz manis ir sekotājas. Labi, ka Kandavas vecpilsēta un pilskalna nogāzes prasīja 100% koncentrēšanos, stresam vienkārši nebija laika. Bija gan arī dažas neprecizitātes distancē, bet ne būtiskas, un konkurentes mani nenoķēra. Žēl, ka tik ātri skrienot nebija laika apskatīt Kandavu. Pārsteidza interesantās skulptūras un sakoptā vide vecpilsētā.”

Novadnieks Jānis Busenbergs, Mona OK 1.vieta grupā SV160: „Kopumā ļoti labi. Patraucēja dabā nesošie caurumi žogā. Nebija vienkārši.”

Pēc sacensību noteikumiem čempionātā nedrīkstēja piedalīties komandas no Kandavas novada.

16.jūlijā Matkules pagasta un sporta svētku ietvaros notiks Kandavas novada Atklātais Čempionāts taku orientēšanās.

Rezultātus var apskatīt šeit