kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas novada Atklātais Čempionāts Taku orientēšanās Matkulē

16.07.2016

dsc_0119.jpg16.jūlijā Matkules pagasta svētku ietvaros tika sadalītas Kandavas novada atklātā čempionāta medaļas Taku orientēšanās. Čempionātu rīkoja Sporta klubs „Kandava” sadarbībā ar Latvijas orientēšanās federācijas Taku komisiju, orientēšanās klubiem „Liedags” un „Ziemeļkurzeme”. 

Vienlaicīgi tās bija sacensību sēriju „Latvijas Taku- O Rangs 2016”, „Latvijas Paralimpiskais Kauss 2016”un Tautas orientēšanās seriāla „Kurzemes – Zemgales Taku-ABC 2016” ieskaites sacensības. Sacensībās piedalījās vairāki desmiti dalībnieku no Kandavas, Tukuma, Dobeles, Kuldīgas, Ķekavas, Sējas novadiem un Rīgas.

Taku orientēšanās jeb Taku-O ir orientēšanās sporta paveids, kas saistīts ar kartes „lasīšanu” un apvidus interpretāciju. Dalībnieki apmeklē apvidū izvietotus kontrolpunktus (KP) noteiktā secībā. Izmantojot karti, ar kompasa palīdzību dalībnieki izvēlas, kura no vairākām apvidū izvietotajām KP zīmēm atbilst aplīša centram kartē un KP novietojuma aprakstam (leģendai). Taku-O ir lielisks sabiedrības integrācijas piemērs.

Lai saņemtu ieskaiti, bija jāveic kombinētā Tempo-O un Foto-O distance. Godalgoto vietu ieguvēji:

Absolūtajā Elites grupā: 1.vietā Andrejs Grigoļunovičs (Ķekavas novads); 2. – Atis Rukšāns (Sējas nov.„Taciņa”); 3. – Aivars Narvaišs (Dobeles „Sprīdītis”). Paralimpiskajā Elites grupā: 1. – Artis Kalnciems; 2. – Margita Kanopka (abi – „Tukums”), vecināšanas medaļa tika Andrim Zlaugotnim (Matkule). Jauniešiem (1999.g.dz. un jaunāki): 1. – Laila Simanoviča (Kandava); 2. – Justs Priednieks (Matkule); 3. – Annika Ozoliņa (Tukuma „Līdzvērtība”). Iesācēju „B” grupā: 1.Gita Graudēvica; 2.Loreta Štoferte; 3.Jeļena Grigoļunoviča (Ķekavas nov.). Paralimpiskajām komandām: 1. – „Tukums”; 2. – „Līdzvērtība”.

Sacensību galvenais tiesnesis Jānis Bergs („Liedags”) atzina, ka pirmo reizi viņa rīkotajās Taku-O sacensībās pietrūkušas sagatavotās kartes (tās gan tūlīt tika papildinātas turpat uz vietas). Tas vien norāda, ka pasākums bija izdevies. Daži orientieristi iesaistījās Matkules pagasta svētku aktivitātēs, bet bija arī otrādi – vairāki svētku dalībnieki pirmo reizi pamēģināja šo interesanto orientēšanās paveidu.

M.Kanopka: „Man un bērniem vislabāk patika foto orientēšanās. Protams, ja ar orientēšanos kopā vēl ir citi pasākumi, svētki, tad tā diena ir pozitīvi piepildīta. Matkulē mēs visus labumus izbaudījām bez maksas, bērni bija laimīgi! Paldies!”

 

Informāciju sagatavoja: Uldis Vēciņš, Sporta klubs „Kandava”, sacensību direktors

back to top