Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1619/domes_priekssedetajs_piedalas_meru_pakta_kluba_sede
Drukas datums: 16:45:06 16.04.2024

Domes priekšsēdētājs piedalās Mēru pakta kluba sēdē

17.06.2016

iepirkumu-specialsts.jpg17.jūnijā RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes telpās notika Mēru Pakta kluba pasākums “Energoefektīvas dzīvojamo ēku renovācijas finansēšana: CO2 mērķu sasniegšana un labklājības paaugstināšanas pašvaldībās", kurā piedalījās arī Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts. 

  Tikšanos organizēja Mēru pakta birojs sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Vides Investīciju fondu un Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīklu.

  Sēdes laikā diskutēja par šādiem jautājumiem:

  1. Energoefektīva dzīvojamo ēku atjaunošana (ne tikai viens no šobrīd lielākajiem Latvijas pašvaldību izaicinājumiem, bet arī būtiska iespēja veicināt energodrošību un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu);
  2. Energoefektīvas dzīvojamo ēku renovācijas finansēšana: CO2 mērķu sasniegšana un labklājības paaugstināšana pašvaldībās;
  3. Kādi partneri jāiesaista šajā darbā un ko no katra sagaidām?
  4. Kā energoefektivitātes pasākumi var saņemt atbalstu vietējā, nacionālajā un Eiropas līmenī?
  5. Par Latvijas Mēru pakta kluba stiprināšanu.

Pilsētu mēru pakts ir plaša Eiropas kustība, kurā iesaistītas vietējās un reģionālās pašvaldības, kas savās teritorijās brīvprātīgi apņemas palielināt energoefektivitāti un izmantot atjaunojamos enerģijas avotus. Saskaņā ar šo apņemšanos Pakta parakstītāju mērķis ir ievērot un pārsniegt Eiropas Savienības mērķi samazināt CO2 emisijas līdz 2020. gadam par 20 %.

  Pēc Eiropas Savienības Klimata un enerģētikas tiesību akta kopuma pieņemšanas 2008. gadā Eiropas Komisija dibināja Pilsētu mēru paktu, lai apstiprinātu un atbalstītu vietējo pašvaldību centienus ilgtspējīgas enerģijas politikas īstenošanā.