pavasara-foto-majas-lapaimazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Domes priekšsēdētājs apmeklē Tukuma un Kuldīgas pašvaldības

15.07.2016 - 16.07.2016

img_3400.jpgLai sveiktu svētkos kaimiņu pašvaldības, Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts aizvadītajā nedēļas nogalē viesojās Kuldīgas pilsētas festivālā “Dzīres Kuldīgā” un “Rožu svētkos” Tukumā.

Piektdien, 15.jūlijā N.Štoferts devās uz pieņemšanu pie Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas. Pēc svinīgās ceremonijas Kuldīgas estrādē izskanēja koncerts "Par puķi, tevi un mani", kurā piedalījās Andris Ērglis, Ieva Sutugova, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Kristīne Prauliņa, Dainis Skutelis, Andris Daņiļenko, Beāte Zviedre, "Mirage Jazz Orchestra", stīgu grupa, "Rumbas kvartets" un vokālā grupa "Karameles".

Sestdien, 16.jūlijā Tukuma 2.pamatskolā notika Domes priekšsēdētāja Ērika Lukmana svinīga pieņemšana, kurā piedalījās viesu delegācijas un projekta dalībnieki no Šenevjēras (Francija), Pluņģes (Lietuva), Andrihovas (Polija), Tidaholma (Zviedrija), Šēsele (Vācija), Krasnagorskas (Krievija), Izjuma (Ukraina), Koreļičiem (Baltkrievija), Khoni (Gruzija) un Kandavas novada Domes  priekšsēdētājs Normunds Štoferts, kā arī laba vēlējumi tika saņemti no kaimiņu pašvaldībām – Engures un Jaunpils. 

Pēc priekšsēdētāja svinīgās pieņemšanas notika seminārs “Savstarpēja sapratne starp Eiropas pilsoņiem, priekšstati par trešo valstu pilsoņiem“, aicinot piedalīties visus projekta dalībniekus un ikvienu interesentu. Lai rādītu labās prakses piemērus, toleranci un cieņu pret kopīgām vērtībām, projekta dalībnieki tika lūgti pastāstīt par savstarpējo sapratni un atbalstu trešo valstu pilsoņiem.

No 15.līdz 17.jūlijam Tukumā tika svinēti 5 Rožu svētki. Šogad svētku devīze bija “Sapnis par rozi”, tas bija stāsts par rozi no pumpura līdz ziedam, no zieda līdz krāšņajam Rožu vainagam, kas tika izdzīvots trīs dienu garumā. Trīs dienas Tukumā dažādās norises vietās, notika gan jau tradicionāli, gan pilnīgi jauni un interesanti pasākumi, kas sagādāja prieku visām paaudzēm. Tukumnieki ir gandarīti par aizvadītajiem svētkiem. Tukuma smukums ir priecējis kā pašus tukumniekus tā arī pilsētas viesus.

back to top