pavasara-foto-majas-lapai3mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Novada sakoptāko sētu 2015.gada konkursa uzvarētāji apmeklē Zemgali

20.07.2016

img_2230.jpg20.jūlijā Kandavas novada konkursa „Sakoptākā sēta 2015” laureāti devās ekskursijā uz Zemgali, lai gūtu jaunas idejas savu sētu labiekārtošanai un apskatītu tās puses skaistākos dārzus un sētas.

Dienas sākumā ekskursanti viesojās Bauskas alus darītavā, bet vēlāk devās apskatīt Inas Cipkaites īpašumu Bauskas pievārtē, kas 2014. gadā ir saņēmis titulu “Bauskas novada Rota”. Pēc sētas saimnieces interesantā stāstījuma par viņas dārza tapšanu, ne viens vien ekskursijas dalībnieks atzina, ka noskatījuši skaistas un praktiskas idejas, ko aizņemties savu īpašumu izdaiļošanai.

Tālāk ceļš veda uz saimniecību “Liepziedi” Iecavā, kurā tiek audzēti gurķi un kabači. Kā pastāstīja saimnieks Egils Druviņš, gurķus audzē ar malku apkurināmās siltumnīcās 3 ha platībā, bet līdzās plēves mājām lauka dobēs aug kabači.

Vēlāk ekskursanti viesojās “Bauskas zemnieku sētas un Lauksaimniecības mašīnu muzejā”, kurā aplūkojama viena no lielākajām lauksaimniecības mašīnu kolekcijām Latvijā: traktori, zemes apstrādes rīki, kuļmašīnas, kravas un vieglie automobiļi. Otra nozīmīgākā muzeja ekspozīcijas daļa radīta, lai saglabātu liecības nākamajām paaudzēm par tipisku Zemgales zemnieka saimniecību – sētu. Zemnieku sētā tika apskatīta dzīvojamā māja, 2 klētis, kūts, rija un sadzīves priekšmeti, kas raksturo Latvijas lauku sadzīvi un kultūru.

Ekskursijas noslēgumā tika apmeklēts Rundāles pils parks un apskatīts rožu dārzs, kurā aug ap 2400 rožu šķirnes. 10ha lielais baroka stila franču dārzs ir ievērojamākais vēsturiskais dārzs Baltijā, kas pilnībā saglabājis savu vēsturiski projektēto plānojumu.

back to top