kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ērģeļmūzikas koncerts "Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē"

02.09.2016 18:00

afisha_2016_kandava6.jpgPirms koncerta plkst.17:00 svētbrīdis visiem izglītības darbiniekiem, vecākiem un audzēkņiem. Esat mīļi gaidīti!

Programma:
1) G. Merkels
Sonāte re minorā, 1.daļa Allegro moderato, op.30
2) V.A.Mocarts
Variācijas Do mažorā (Ž.van Ortmersena pārlikums no flautu kvartetaK.V.Anh.171)
3) K.Sensānss Danse Macabre (pārlikums no Simfoniskās poēmas op.40)
4) Anonīms komponists
Batalla Famossa -Slavenā kauja (ērģeļu solo- Ilona Birģele)
5) I.Riše
" Zvaigžņu vērotāji" (2015, veltījums RIGA ORGANUM DUO)

6) G.Fr.Hendelis Alla hornpipe no svītas "Ūdens mūzika" (ērģeļu solo-Diāna Jaunzeme-Portnaja)
7) Dz.Kurme-Gedroica
" Nostaļģija"( stīgu orķestra pārlikums ērģeļu duetam)
8) Dz.Kurme- Gedroica
"Svinīgā prelūdija"(2013,veltījums RIGA ORGANUM      DUO)

  Ieeja par ziedojumiem dievnamam

Ērģeles ir varens instruments un ne velti tās dēvē par instrumentu karalieni! Ērģelnieka prasmīgajās rokās tās spēj skanēt gan kā orķestris,gan vientuļa flauta vai vijole,gan kā trompešu koris vai neliels kameransamblis.Tūkstošiem iespēju un variāciju! Ērģeļu duets RIGA ORGANUM DUO ar neizsmeļamu spēlētprieku,enerģiju un māku pārvaldīt instrumentu aicina klausītājus par to pārliecināties! Ērģeļu duets RIGA ORGANUM DUO katru gadu atskaņo koncertu ciklu dažādos Latvijas dievnamos. Koncertiem tiek izvēlētas baznīcas,kas lepojas ar skanīgām un krāšņām ērģelēm. RIGA ORGANUM DUO ir ērģeļu duets, kurā kopš 2013.gada muzicē ērģelnieces Ilona Birģele un Diāna Jaunzeme-Portnaja.Apvienojot savu uzstāśanās pieredzi un meklējot jaunus izaicinājumus,mākslinieces uzstājas ansamblī,savā repertuārā iekļaujot skaņdarbus gan no pasaules nośu bibliotēku krājumiem,gan nesen tapušus latviešu komponistu opusus-veltījumus RIGA ORGANUM DUO. ILONA BIRĢELE (1979) dzimusi Madonā.Pirmos soļus spērusi Varakļānu mūzikas skolā.1995.gadā iestājusies J.Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžā klavieru klasē,fakultatīvi apgūstot ērģeļspēli.Bakalaura grādu ērģeļspēlē ieguvusi lēkt.Ligitas Sneibes vadībā,bet 2009.gadā absolvējusi J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mģistrantūru pie prof.Tālivalža Dekšņa. Ērģelniece Ilona Birģele regulāri muzicē Rīgas Doma baznīcā, atskaņojot virkni ērģeļu solo programmu, kā arī krāj pieredzi, sadarbojoties ar talantīgiem mūziķiem Latvijā un ārpus tās. Ērģelniece ir sniegusi koncertus Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Holandē, Krievijā, Vācijā un Šveicē. Piedalās starptautiskos ērģeļmūzikas konkursos un festivālos. Kā viens no pēdējiem nozīmīgākajiem ir Starptautiskais ērģeļu un kamermūzikas festivāls «Вселенная звука» 2014.gada novembrī Irkutskā (Sibīrija), kurā I.Birģele atskaņoja L.Garūtas, P.Dambja P.Vaska, A.Kalēja un R.Dubras skaņdarbus. Tāpat 2015.gada jūlijā I.Birģele ar panākumiem piedalījās Starptautiskajā ērģeļu festivālā Kondopogā (Karēlija), kur atskaņoja latviešu komponistu ērģeļmūzikai veltītu solo programmu. Šī gada jūnijā ērģelniece pārstāvēja Latviju Starptautiskajā ērģeļu festivālā Heure Mistique Šveicē.

. DIĀNA JAUNZEME-PORTNAJA (1979) dzimusi Balvos. Absolvējusi J.Ivanova Rēzeknes mūzikas koledžu,pēc tamJ.Vītola Latvijas MūIkas akadēmiju,bakalaura un maģistra grādu iegūstot prof.T.Dekšņa ērģeļklasē(2005).Meistarība papildināta Enshedes Mūzikas augstskolā Nīderlandē(2001),Starptautiskajā Ērģeļu akadēmijā Zviedrijā(2003 un 2005),kā arī meistarklasēs Zviedrijā,Spānijā un Lietuvā. Veiksmīgi startējusi ērģelnieku konkursos:1.vieta septītajā starptautiskajā Hanzas pilsētu ērģelnieku konkursā Holandē(2001),speciālbalva par labāko laikmetīgās mūzikas interpretāciju M.K.Čurļoņa konkursā Viļņā (2003).Piedalījusies vairākos starptautiskos ērģeļmūzikas festivālos Latvijā un Eiropā.Līdzās aktīvai koncertdarbībai Rīgas un Latvijas baznīcās gan ar solo programmām,gan saspēlē ar solistiem un koriem muzicējusi Lietuvā,Polijā,Ungārijā,Vācijā,Slovēnijā,Austrijā,Šveicē,Zviedrijā,Somijā,Krievijā un Baltkrievijā.Sadarbībā ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru ierakstīts CD "Ave Maria"(2011).

back to top