Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1707/kandavas_novada_delegacija_viesojas_moldova
Drukas datums: 23:09:29 24.04.2024

Kandavas novada delegācija viesojas Moldovā

25.08.2016

img_0327.jpgNo 25.- 31.augustam Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts, domes izpilddirektors Egīls Dude, Kultūras  pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste un domes nekustamo īpašumu nodaļas juriste Anita Šimkēviča viesojās Moldovā pie sadarbības partneriem Ghelauza r-lStrășeni pašvaldībā, lai apmainītos pieredzē un stiprinātu starptautisko sadarbību.

Apmeklēt Moldovu novada delegāciju uzaicināja Ghelauzas , r-l Strășeni mērs Nicoleta Malai, lai sadarbības partneri labāk iepazītu Moldovu, tās ciematus, vietējo sadzīvi un parādītu, kā strādā iestādes un uzņēmumi, kā arī, lai piedalītos Moldovas Republikas neatkarības pasludināšanas 25.gadadienas svinībās.

Moldovas Republikas neatkarības 25. gadadienā 27. augustā delegācija piedalījās oficiālajā pieņemšana pie Straseni rajona priekšsēdētāja  Mihail Popa, oficiālajā gājienā- parādē un ziedu nolikšanā pie brīvības cīnītāju pieminekļa.

Pateicoties Ghelauza , r-l Strășeni mēram Nicoletai Malai, delegācijai bija iespēja apmeklēt parlamenta ēku, kas atrodas Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā, kur tika organizēta tikšanās ar deputātiem un izrunāti jautājumi par Latviju pirms un pēc iestāšanās Eiropas Savienībā, par Moldovas iespējām pildīt Eiropas Savienības izvirzītās prasības Moldovai, pirms tā tiek uzņemta Eiropas Savienībā.

Sadarbības līgums starp Ghelauza, r-lStrășeni ( Moldovas Republika) un Kandavas novada pašvaldību( Latvijas Republika), tika parakstīts 2015.gada 27.oktobrī, lai veicinātu pieredzes apmaiņu vietējo ekonomikas, sociālās un ekoloģiskās attīstības programmu sagatavošanā un ieviešanā; radītu iespējas ieviest kopīgus projektus ekonomikas, sociālo jautājumu un pakalpojumu sniegšanas iedzīvotājiem jomās; kā arī, lai organizētu kopīgus pasākumus, popularizētu moldovu un latviešu nacionālās tradīcijas un kultūras mantojumu starp iedzīvotājiem.