Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/1759/latraps_uzsak_sadarbibu_ar_kandavas_lauksaimniecibas_tehnikumu
Drukas datums: 10:01:28 18.04.2024

"LATRAPS" uzsāk sadarbību ar Kandavas Lauksaimniecības tehnikumu

20.09.2016 11:00

img_7195.jpg20.septembrī  Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā notika svinīgs pasākums, kurā Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības „LATRAPS” pārstāvji uz laiku nodeva audzēkņiem teorētiskai un praktiskai apmācībai jaunu firmas “DEUTZ-FAHR” traktoru ar izkliedētāju.

Ar šo svinīgo pasākumu aizsākas Latvijas lielākā graudu audzētāju kooperatīva “LATRAPS”  uzsāktā sadarbība ar Latvijas lauksaimniecības skolām. Traktortehnika un kāda no zemes apstrādes palīgierīcēm uz laiku tiks nodota arī Barkavas Profesionālajai vidusskolai un Malnavas koledžai.

Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts pašvaldības vārdā sacīja paldies “LATRAPS” pārstāvjiem par šo iniciatīvu un par to, ka Kandavas lauksaimniecības tehnikums ir izvēlēta kā pirmā skola, kam pasniegt tehniku. N.Štoferts norādīja, ka tas ir milzīgs ieguldījums nākotnē, uzlabojot studentiem mācību procesu un dodot iespēju apgūt praktiskās iemaņas ar jaunu un modernu tehniku.

Kooperatīva “Latraps” tehniskās daļas vadītājs Aigars Lavrinovičs norādīja, ka lauksaimniecības tehnika, tāpat kā jebkura cita tehnika, staruji attīstās- “ik pa diviem gadiem nāk uzlabojumi un jauninājumi, bet ik pēc četriem gadiem nāk praktiski pilnīgi jaunas tehnoloģijas. Šī ir pati jaunākā tehnika ar vislabāko aprīkojumu, ko šodien piedāvā ražotāji un ir domāta lai jūs, beidzot šo iestādi, pazītu un zinātu kā remontēt, kādi ir nepieciešamie apkopes darbi šādai tehnikai. Mēs esam nolēmuši, ka mainīsim šo te traktoru un aprīkojumu, lai tehnikuma audzēkņi varētu iepazīties ar pasaules jaunākajām tendencēm. Mēs gribam, lai jūs, beidzot šo tehnikumu, būtu gan labi lauksaimniecības mehāniķi, kas ir ļoti pieprasīti tirgū, gan labi darbinieki lauksaimniecības uzņēmumos un zemnieku saimniecībās”, uzrunājot tehnikuma audzēkņus, sacīja A.Lavrinovičs.

Kooperatīva “LATRAPS” valdes priekšsēdētājs un Jaunpils novada zemnieku saimniecības “Joži” īpašnieks Gunvaldis Sproģis, kurš katru gadu nodarbina praktikantus no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, saskaras ar to, ka jauniešiem trūkst praktisko iemaņu. “Mūsu mērķis- lai jau nākošā gada pavasarī, meklējot savas prakses vietas, jūs grieztos pie mums, nevis brauktu kaut kur projām. Priekšā ir visa ziema- apgūstiet un mācieties, jo mums ir vajadzīgi gudri un zinoši speciālisti”.

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma direktore Dace Rozentāle ir priecīga, ka tieši Kandavas tehnikumam ir iespēja noslēgt sadarbības līgumu un saviem  audzēkņiem piedāvāt jaunākās tehnoloģijas, apgūt pasaulē pazīstamu vācu tehniku. Tāpat direktore apstiprināja A.Lavrinoviča sacīto par to, ka mūsdienās lauksaimniecības tehnikas mehāniķa profesija ir ļoti pieprasīta. Par to liecina fakts, ka Kandavas Lauksaimniecības tehnikums jau otro gadu uzņem divus kursus izglītības programmā “Lauksaimniecības tehnika” un sākot ar 2.oktobri tehnikumā tieši šajā izglītības programmā studēs četri apmaiņas programmas studenti no Čehijas.

Sadarbības ietvaros „LATRAPS” sola arī turpmāk tehnikumam piegādāt jaunāko lauksaimniecības tehniku. Arī zemnieki, kurus interesē šī jaunā tehnika, var ar to iepazīties un izmēģināt praktiskajā darbībā. Interesentiem lūgums zvanīt direktora vietniekam ražošanas apmācībā Aivaram Freimanim T.29907416