pavasara-foto-majas-lapai11mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Liepājas Universitātes Jauno Mēdiju mākslas programmas studentu darbu izstāde "Sintētiskā daba"

15.02.2014 - 14.03.2014

plakac_kand2-01.jpgLiepājas Universitātes Jauno mēdiju mākslas programmas studentu darbu izstāde "Sintētiskā Daba"!

No 15. februāra līdz 14. martam Kandavas Mākslas galerijā apskatāma jauno mediju mākslas izstāde "Sintētiskā Daba", kura apmeklētājiem atklās – jauno mākslinieku daiļradei nepastāv robežas.

Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem sestdien, 15. februārī pulksten 14.00.

Darbu idejas ir smeltas no tādiem klasiskiem medijiem kā TV, video, foto, kā arī radīti pavisam jauni mediji, kuri veidoti pielāgojot komposta vidi vai manipulējot ar sociāliem tīkliem un pat biroja iekārtām.

Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, vai dārzu ir iespējams integrēt biroja vidē, kā arī – vai cilvēks pārraksta savas atmiņas? Pieci jauno mediju mākslinieki savos darbos pauž atšķirīgus skatījumus uz mūsdienu mākslu un sabiedrību kopumā, tomēr vienojoša ir atziņa par dažādo mediju būtisko lomu šajos procesos.

Darbos tiek manipulēts ar esošiem medijiem, caur tehnoloģiju prizmu palūkojoties uz tik ierastām ikdienas darbībām kā sociālo tīklu lietošana, skaņas iegūšana un cilvēka atmiņa, būvēti nostalģiski pieminekļi pagātnes medijiem, kā arī aplūkotas nākotnes vīzijas par ilgtspējīgiem enerģijas avotiem un bezatlikuma tehnoloģijām. Izstādē piedalās Jānis Jankevics, Valters Grišāns, Maija Demitere, Paula Vītola un Katrīne Rožukalne.

Plašāka informācija pieejama izstādes “Sintētiskā daba” mājaslapā: daba.mplab.lv

Izstādi organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab) un Elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB" sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru RIXC. Tā realizēta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Šobrīd varat apskatīt foto no izstāde atklāšanas Rīgā!

Paldies par atbalstu Kandavas internātskolai!

back to top