pavasara-foto-majas-lapai11mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Pie bērnudārza “Zīļuks” lepni plīvo Ekoskolu Zaļais karogs

22.09.2016 10:30
Audzēkņi, personāls un vadība kopā ar Ekorūķi pirmo reizi svinīgi mastā uzvelk Ekoskolas Zaļo karogu

Audzēkņi, personāls un vadība kopā ar Ekorūķi pirmo reizi svinīgi mastā uzvelk Ekoskolas Zaļo karogu

22.septembrī pie Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” pulcējās bērnudārza audzēkņi, personāls un vadība, lai kopā ar Ekorūķi pirmo reizi svinīgi mastā uzvilktu Ekoskolas Zaļo karogu.

  Ar prestižās vides kvalitātes zīmes- starptautiskā Zaļā karoga iegūšanu, klātesošos sveica Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts, dāvinot grozu ar eko rotaļlietām. Kandavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Silvija Tiltiņa savā apsveikumā sacīja, ka lepojas un ir gandarīta, ka “Zīļuks” ir jau otrā zaļā mācību iestāde novadā. Viņa uzsvēra, ka priecātos, ja arī pārējās mācību iestādes sekotu šim labajam piemēram, kas iespējams tikai sadarbojoties skolotājiem, audzēkņiem, vecākiem un tehniskajiem darbiniekiem.

 Ikgadējais Ekoskolu apbalvošanas pasākums notika 19.septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Šajā mācību gadā 125 Latvijas izglītības iestādes par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē, saņēmušas starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu. Kandavas novada Zantes pamatskolā ekoskolas Zaļais karogs plīvo jau devīto gadu, bet PII “Zīļuks” to saņem pirmo reizi.

  Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau četrpadsmit gadus. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas vairāk kā 200 izglītības iestādes no pirmsskolām līdz pat augstskolām, bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk nekā 49 000 skolas. Iepriekšējā mācību gadā Latvijā plīvoja 117 Zaļie karogi.

  Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un ikreiz jānopelna no jauna. Lēmumu par skolu apbalvošanu pieņēmusi Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM), Izglītības un zinātnes ministrijas(IZM) un citu valsts institūciju, kā arī sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji.

19.septembrī Ekoskolu apbalvošanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (no kreisās) Ekoskolas koordinatore Inta Štoferte un PII "Zīļuks" vdītāja Dina Tauriņa Svinīgais pasākums sākās visiem kopā dziedot bērnudārza himnu Audzēkņi, personāls un vadība kopā ar Ekorūķi pirmo reizi svinīgi mastā uzvelk Ekoskolas Zaļo karogu Audzēkņi, personāls un vadība kopā ar Ekorūķi pirmo reizi svinīgi mastā uzvelk Ekoskolas Zaļo karogu Klātesošos sveica Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts un Izglītības pārvaldes vadītāja Silvija Tiltiņa No dāvanu groza katrai grupiņai tiks jauna eko rotaļlieta vai spēle Paldies par ieguldīto darbu tika teikts Eko padomei Eko skolas koordinatore Inta Štoferte Labās un zaļās domas tiek palaistas zilajās debesīs. Lai piepildās!  Bērnudārza pagalmā savu zaļo vēstījumu zīmēja gan bērni, gan pieaugušie Labās un zaļās domas tiek palaistas zilajās debesīs. Lai piepildās! Audzēkņi, personāls un vadība kopā ar Ekorūķi pirmo reizi svinīgi mastā uzvelk Ekoskolas Zaļo karogu
back to top