pavasara-foto-majas-lapai2mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

BK Viss.lv Kandava – divkārtējie Latvijas čempionu kausa basketbolā ieguvēji

24.09.2016 - 25.09.2016

14445157_676214435862405_2010849613820978158_o.jpgPagājušajā nedēļas nogalē Saldū Čempionu kausa finālā tika noskaidrota Latvijas labākā amatieru basketbola komanda. Fināla spēlē sīvā cīņā otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionu kausu izcīnīja „Viss.lv/Kandava”, kas papildlaikā ar 81:78 pārspēja Rīdzeniekus „Rumba/LSPA”.

Kopumā 2016. gada Latvijas čempionu kausā piedalījās 27 amatieru basketbola komandas, kas dažādos amatieru basketbola čempionātos pagājušajā sezonā ieguva augstas vietas. 

Komandas pārstāvēja gan savas pilsētas un novadus, gan dažādus amatieru basketbola turnīrus – Alūksnes, Limbažu, Ogres, Dobeles un Saldus novadu čempionātus, Valmieras, Jēkabpils, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Cēsu un Jūrmalas pilsētas čempionātus, Raganas basketbola līgu, Rietumu līgu, Olybet Entuziastu basketbola līgu, Latvijas Banku kausu, Dubultamatieru līgu, Latvijas Basketbola Alternatīvo līgu un Mārupes novada basketbola līgu.

Vietu finālturnīrā izcīnīja 8 komandas no visas Latvijas – „Kursa/MRU” (Rīga, Dubultamatieru līgas 3. vietas ieguvēji), „Fēnikss Jūrmala” (Jūrmalas čempioni), „Pro Laurus/OG3R” (Ogre, Ogres čempionāta vicečempioni), „Valauto” (Jelgava, Jelgavas kausa ieguvēji), „BK Viss.lv/Kandava” (Rietumu līgas čempioni), „Monta” (Ogre, Ogres čempionāta uzvarētāji), „Rumba/LSPA” (Rīga, LBAL čempioni) un „Liepājas pašvaldības policija” (Liepājas čempioni).

Ceturtdaļfinālā „Fēnikss Jūrmala” ar Raimonda Elbakjana palīdzību pārspēja „Kursa MRU”, „Pro Laurus/OG3R” uzvarēja jelgavniekus „Valauto”, „Viss.lv/Kandava” ar rezultatīvo Kristapu Gotfrīdu sastāvā uzvarēja Ogres „Montu”, bet „Rumba/LSPA” sagrāva „Liepājas Pašvaldības policiju”. Pusfinālā „Viss.lv/Kandava” izrādījās pārāki pār „Pro Laurus/OG3R”, bet „Rumba/LSPA” uzvarēja „Fēnikss Jūrmala”. Spēlē par 3. vietu „Pro Laurus/OG3R” sagrāva jūrmalniekus ar 107:71, iegūstot bronzas medaļas. Aizraujošajā finālspēlē ar pamatlaiku nebija pietiekami, lai noskaidrotu 2016. gada čempionus, taču papildlaikā pārāki izrādījās komandas „Viss.lv/Kandava” sportisti, kas ar 81:78 pārspēja „Rumbu/LSPA”, paceļot Latvijas čempionu kausu otro gadu pēc kārtas.


Ar komandu sastāviem un spēļu protokoliem var iepazīties mājaslapas www.olybetliga.com sadaļā „Čempionu kauss”, kā arī Latvijas Čempionu kausa basketbolā Facebook lapā www.facebook.com/cempionukauss...

Latvijas čempionu kausu basketbolā atbalsta OlyBet Sports Bar un RedBull.

Informāciju sagatavoja: Ričards Vambuts un Anastasija Zolotarjova

back to top