pavasara-foto-majas-lapai6mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Pašvaldība pārrunā sadarbības iespējas ar organizāciju “Centrs Dardedze”

23.09.2016 10:30
No kreisās: "Centra Dardedze" sociālā darbiniece Juta Bumbiere, valdes priekšsēdētāja Agnese Sladzevska un  projektu vadītāja Ilze Znotiņa

No kreisās: "Centra Dardedze" sociālā darbiniece Juta Bumbiere, valdes priekšsēdētāja Agnese Sladzevska un projektu vadītāja Ilze Znotiņa

23.septembrī Kandavas novda domē viesojās nodibinājuma “Centrs Dardedze” pārstāvji, lai pārrunātu sadarbības iespējas projektā “Vardarbības pret bērnu novēršana Latvijas lauku apvidos”.

Savos 15 darbības gados “Centrs Dardedze” speciālisti ir izveidojuši vairākas preventīvas programmas, ko veiksmīgi īsteno Latvijas pašvaldības. Ar šī projekta palīdzību centrs plāno nodot divas labās prakses programmas, sagatavojot speciālistus Kandavas un Kuldīgas novados.

"Centra Dardedze" valdes priekšsēdētāja Agnese Sladzevska ar kolēģēm projektu vadītāju Ilzi Znotiņu un sociālo darbinieci Jutu Bumbieri prezentēja divas labās prakses programmas domes priekšsēdētājam Normundam Štofertam, priekšsēdētāja vietniekam Alfredam Ķieģelim, Izglītības pārvaldes vadītājai Silvijai Tiltiņai un Sociālā dienesta direktoram Intam Leitartam.

Viena no programmām, kuru plānots īstenot, sadarbojoties ar Kandavas novada Izglītības pārvaldi”, ir Džimbas 9 soļu drošības programma pirmsskolas un sākumskolas bērniem, kas māca bērniem personiskās drošības iemaņas saskarsmē ar citiem cilvēkiem – pazīstamiem, svešiem, vienaudžiem vai pieaugušajiem. Programmas laikā bērni izdzīvo dažādas situācijas, kuras palīdz bērniem uzzināt, kā atpazīt bīstamas situācijas, kā tajās rīkoties, pie kā vērsties pēc palīdzības. Visā Latvijā darbojas jau  134 Džimbas drošības programmas aģenti, kas savās pirmskolas vai sākumskolas izglītības iestādēs īsteno programmu.  

Otra programma, kuru plānots īstenot, sadarbojoties ar Kandavas novada Sociālo dienestu, ir “Sargeņģelis”, kuras mērķis ir sniegt atbalstu  vecākiem un bērniem krīzes situācijās. Programmas ietvaros vecākiem tiek nodrošināta iespēja apmeklēt vecāku atbalsta grupas. Piederība grupai palīdz izvairīties no sociālās izolētības vai atstumtības, kas arī ir viens no riska faktoriem vardarbībai pret bērnu. Uz grupām vecāki nāk kopā ar saviem mazajiem bērniem un kopīgi darbojoties apgūst prasmes, kā ar mīlestību un izpratni audzināt savas atvases. Turklāt vecākiem ir iespēja papildināt savas sadzīves un praktiskās iemaņas – veselīgi gatavot ēst, mācīties galda kultūru, plānot līdzekļus, svinēt svētkus utml.

Nodibinājums “Centrs Dardedze” projektu “Vardarbības pret bērnu novēršana Latvijas lauku apvidos” īsteno ar “Kids First Foundation”  finansiālu atbalstu.

No kreisās: "Centra Dardedze" sociālā darbiniece Juta Bumbiere, valdes priekšsēdētāja Agnese Sladzevska un 
projektu vadītāja Ilze Znotiņa Tiek pārrunātas sadarbības iespējas ar Kandavas novada Sociālā dienesta direktoru Intu Leitartu par programmu "Sargeņģelis"
back to top