Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2020/kandavas_novada_dome_un_biedriba_sk_kandava_sanem_apbalvojumu_draudzigs_velosipedistam
Drukas datums: 21:46:25 26.04.2024

Kandavas novada dome un biedrība SK "Kandava" saņem apbalvojumu “Draudzīgs velosipēdistam”

22.09.2016

img_8673.jpg22.septembrī, noslēdzoties Eiropas Mobilitātes nedēļai Latvijā, tika apbalvoti konkursa "Draudzīgs velosipēdistam" laureāti - pašvaldības, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas, kas šogad sniegušas ieguldījumu velo kultūras veicināšanā Latvijā.

Kandavas novada dome par "Atklātā velo čempionāta" organizēšanu Kandavas autodromā un Sporta klubs “Kandava” par ikgadējo velobraucienu organizēšanu novada iedzīvotājiem, saņēma apbalvojumus “Draudzīgs velosipēdistam” kategorijā „Velo satiksmi un velo kultūru veicinoša organizācija”.

  Kopumā konkursa noslēguma pasākumā tika sumināti 12 uzņēmumi un pašvaldības par jaunu velo novietņu un velo infrastruktūras izveidi. Savukārt 28 organizācijas tika suminātas par atraktīviem velo pasākumiem un vietējā tūrisma attīstīšanu.

  Konkursa laureātus apbalvošanā ar uzrunu sveica un balvas pasniedza Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš, Latvijas Riteņbraucēju apvienības vadītājs Viesturs Silenieks un Policistu velobiedrības priekšsēdētājs Zintis Gailis. Viesus izklaidēja mūziķi Goran Gora un Mārtiņš Miļevskis, kā arī saksofonists Artis Gāga tandēmā ar Dj Kārli Blumfeldu. Pasākumu vadīja Gudrais pilsētnieks Uģis Joksts.

  Konkurss "Draudzīgs velosipēdistam" norisinās jau otro gadu. Tā mērķis ir izcelt labās prakses piemērus velosipēdistiem draudzīgas infrastruktūras veidošanā, kā arī velotūrismu veicināšanā un dalīties ar labo pieredzi riteņbraukšanas pasākumu organizēšanā.

  Konkurss “Draudzīgs velosipēdistam” tiek īstenots Eiropas Komisijas iniciētās kampaņas Gudrais pilsētnieks/ Eiropas Mobilitātes nedēļa 2016 ietvaros sadarbībā ar VARAM un Latvijas riteņbraucēju apvienību.