Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2028/kandavas_novada_atzime_starptautisko_senioru_dienu
Drukas datums: 20:12:14 19.04.2024

Kandavas novadā atzīmē Starptautisko senioru dienu

01.10.2016 13:00

img_7941.jpg1.oktobrī, tieši Starptautiskajā senioru dienā, Pensionāru dienas centrā, lai atzīmētu savus svētkus, kā allaž ļoti kuplā skaitā, pulcējās Kandavas novada seniori.  

Aktīvi novecot nozīmē dzīvot ar piederības, līdzdalības un noderīguma sajūtu, ar prieku par dzīvi un sevi, ko vienmēr pierādījuši mūsu novada seniori, aktīvi iesaistīdamies visās novada dzīves aktualitātēs.

Uz senioru dienas svētkiem bija ieradušies draugi no Dundagas senioru kluba “Sendienas”, Kuldīgas pensionāru biedrības “Rumbiņa”, Talsu Tango kluba, kā arī no Matkules, Zemītes un Vānes.

Ar dzeju un dziesmām, Kandavas kultūras nama jauktā vokālā ansambļa “Vīgriezes” izpildījumā, tika godināti septembra un oktobra mēneša jubilāri un zelta kāzu jubilejā novada domes Pateicību saņēma Austra un Voldemārs Vectīreļi.

Pēc svētku oficiālās daļas pie klātiem galdiem, līdz ar pirmajām mūzikas taktīm, sākās lustīga balle vairāku stundu garumā.

  1.oktobri par Starptautisko senioru dienu Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja izsludināja 1991.gadā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanas problēmām, veco ļaužu dzīves grūtībām un vientuļajiem vecajiem cilvēkiem