Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2115/zantes_vasara_2014
Drukas datums: 20:26:43 28.03.2024

Zantes vasara 2014

02.08.2014 - 03.08.2014

zante-plakats0003.jpgenduro_2014.jpgMoto piedzīvojuma kluba "apPasaule"  Kauss Enduro elementu trasē.

Klubs „apPasaule” ielūdz uz „Enduro svētkiem 2014” Zantē 2.-3. un 16.-17. augustā!!!!!

Moto piedzīvojumu klubs „apPasaule” visus, kam tuva orientēšanās, dubļi, enduro un skaļi rūcoši braucamie uz diviem vai četri riteņiem, ielūdz uz „Enduro svētkiem 2014” Kandavas novada Zantes pagastā 2. un 3. augustā, kad norisināsies Latvijas čempionāta Piedzīvojumu enduro otrais posms, kā arī 16. un 17. augustā, kad norisināsies Baltijas, Latvijas un Lietuvas čempionāta posms klasiskajā divu dienu enduro.

Divu nedēļas nogaļu garumā plecu pie pleca spēkiem mērosies motociklu, kvadriciklu un velo sportisti īsākās un garākās motosporta distancēs. Papildus motosporta sacensībām padomāts arī par izklaidi un īpašu kultūras programmu, ar enduro filmu un bilžu festivālu, un īpašu „Kurzemes Cietokšņa” muzeja apmeklējumu.

Sestdienā, 2. augustā, starts tiks dots Latvijas čempionāta Piedzīvojumu enduro otrajam posmam, kurā sportisti startēs sešās dažādās klasēs: Sporta Moto, Sporta Kvadri, Hobiji, Iesācēji un Velo. Piedzīvojumu enduro sacensību pamatprincips ir orientēšanās apvidū, pēc īpašām pazīmēm dabā atzīmētu kontrolpunktu meklēšana un dažādu šķēršļu pārvarēšana. Īpaši interesanti skatītājiem ir speciālie uzdevumi, kuros vienlaicīgi ierodas visi sportisti un izpilda organizatoru sagatavotos veiklības uzdevumus.

Savukārt svētdienā, 3. augustā, sportisti sacentīsies enduro elementu pārvarēšanas veiklībā, speciāli šīm sacensībām sagatavotajā „Kalniešu mototrasē”. Sacensības notiks vairākās kārtās, kur pirmajā sportistiem būs iespēja kopīgi dodoties trasē pierādīt savu pārākumu kvalificējoties ceturtdaļfinālam, tālāk pusfinālam un beigās divi spēcīgākie sacentīsies par īpašā Enduro elementu kausa izcīņu. Kā arī otrajā sacensību daļā sportistiem būs iespēja cīnīties par komandu kausu, parādot labāko komandu saliedētības taktiku sacensību gaitā.

Bet 16. un 17. augustā Zantes pagastu pierūcinās starptautiska mēroga sportisti, kas startēs Baltijas, Latvijas un Lietuvas čempionāta posmā klasiskajā divu dienu Enduro. Sacensībās ierasti piedalās sportisti no visām trim Baltijas valstīm, kā arī no Somijas un Krievijas. Jau šobrīd savu dalību Zantes posmā apstiprinājuši mūsu pašmāju enduro lielmeistari tādi, kā pieredzes bagātais Einārs Vinters, jaunais un talantīgais Edgars Siliņš, Zantenieks un viens no šo sacensību organizatoriem Kristians Evarsons, gan arī pasaules līmeņa braucējs Igaunijas sportists Martins Leoks un vēl daudzi citi.

Plašāku informāciju par trases elementiem, speciālajiem uzdevumiem, dienas kārtību, reģistrēšanos un citu svarīgo informāciju meklējiet kluba „apPasaule” mājas lapā: www.appasaule.lv, LaMSF mājas lapā www.lamsf.lv , kā arī Facebook.com un Twitter profilos.

Uz tikšanos Zantē!

MPK „apPasaule!