pavasara-foto-majas-lapai11mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Iesvētību nedēļa KKMV

17.10.2016 - 21.10.2016

img_2795--1024x683.jpgNo 17.oktobra Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolā sākās iesvētību nedēļa. Pirmie ar iesvētību pārbaudījumiem sastapās desmitie un viņu audzinātāja Antra Petkeviča. Pirmdienas rīta  vingrošana, somu nomaiņa pret melnajiem maisiem,  dziesmas (vārdu autori -11.kl.) dziedāšana pie direktores kabineta un vitamīnu devas uzņemšana – tas bija tikai sākums. Otrdien īpaši jaunāko klašu skolēni bija pārsteigti par daudzo „policistu” klātbūtni skolā, desmitajiem šie tērpi tiešām piestāvēja, taču pusdienlaikā viņiem nācās parādīt savu fizisko sagatavotību. Nākamās dienas pēcpudienā vidusskolas posma iesvētāmie orientējās pilsētā, precīzāk sadarbojās promenādes spēļu laukumiņā, un novērtēja 11.klases pavārmākslas šedevrus. Bet ceturtdien aizstāvēja sevi improvizētā tiesas sēdē un deva zvērestu.

Trešdien sākumskolas skolēni savā pulkā uzņēma pirmklasniekus. Pasākumu vadīja Lote un Bruno, viņi demonstrēja skolēniem savus eksperimentus ar dažādām vielām. Iesvētību laikā visas sākumskolas klases veica dažādus uzdevumus, kas saistīti ar latviešu valodu un matemātiku. Visaktīvākie uzdevumu veicēji bija tieši pirmklasnieki.  Abas pirmās klases  audzinātāju Andas un Ainas vadībā bija sagatavojušas arī pašas savu priekšnesumu. Pēc zvēresta pieņemšanas visi mazliet vēl izklaidējās muzikālā rotaļā.img_2575--1024x683.jpg

Piektdienas pirmajā stundā iesvētību rituālus izpildīja piektklasnieki. Viņiem uzdevumus bija sagatavojušas abas astotās klases. „Zaļie gurķīši” ļoti centās un pacietīgi un paklausīgi darīja visu, ko iesvētītāji lika. Svēršanas un mērīšanas procesā tika noskaidrots klases dižgurķis (5.klases audzinātāja Elīza Vītola) un pipargurķītis (Kristians A). 5.klase iepazīstināja ar sevi, nodziedot klases himnu. Pēc tam apliecināja zvērestu ar saviem parakstiem un zaļajiem degunzīmodziņiem. Iesvētītāji bija sagādājuši arī mazas dāvaniņas (aizmirsto burtnīcu burtnīcu, salvetītes un nelielu našķīti). 

Kurš vārds te noslēpies? Sveicieniņš no ceturtajiem. Uzstājas pirmklasnieki.
back to top