pavasara-foto-majas-lapaimazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Ekoskolu Rīcības dienas bērnudārzā “Zīļuks”

27.10.2016 11:00

img_9430.jpg27.oktobrī Kandavas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks” audzēkņi  informēja un izglītoja pilsētas iedzīvotājus par videi draudzīgu dzīvesveidu. Šis pasākums tika organizēts Ekoskolu aizsāktās kampaņas ietvaros, kā viena no Rīcības dienu aktivitātēm, kas norisinājās Latvijā oktobra mēnesī. 

Nodarbībās bērni ar skolotājām bija pārrunājuši un izgatavojuši plaktātus par veselīgu dzīvesveidu, atkritumu šķirošanu, par ūdens nozīmi cilvēkiem un dabai, kā arī citām dabu saaudzējošām tēmām. Ar izgatavotajiem plakātiem bērni un skolotājas devās gājienā no bērnudārza līdz kultūras namam, tādejādi informējot un izglītojot sabiedrību par šiem jautājumiem.

Pie Kandavas novada domes bērni tikās ar novada domes vadību un domes darbiniekiem un pastāstīja par izgatavotajiem plakātiem. Bērnu radītie darbi tiks izstādīti iedzīvotāju apskatei Kandavas kultūras namā.

Rīcības dienas ir Ekoskolu aizsākta kampaņa ar mērķi pievērst skolēnu un plašākas sabiedrības uzmanību jautājumiem par videi draudzīgu dzīvesveidu. Kampaņa mudina Ekoskolu jauniešus un ikvienu skolu pārstāvi būt par pārmaiņu radītājiem vides aizsardzībā, rīkoties pašiem un par atbildīgu rīcību izglītot sabiedrību.

2016. gadā Ekoskolu Rīcības dienas ir veltītas ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu pieņemšanai. Pieņemtie 17 mērķi apraksta mūsdienu pasaules galvenās problēmām un piedāvā to risinājumus. Četri no mērķiem veltīti vides aizsardzībai un tieši tie tiek popularizēti Rīcības dienās oktobrī.

back to top