pavasara-foto-majas-lapai10mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Patriotu nedēļu novadā ievada Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

11.11.2016 17:00
11. novembra- Lācplēša dienas lāpu gājiens Kandavā

11. novembra- Lācplēša dienas lāpu gājiens Kandavā

11.novembrī Kandavas novadā, tāpat kā citur Latvijā notika Lāčplēša dienai veltīti pasākumi pilsētā un pagastos.

 Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā notika 1.-2 klašu un 7.-9.klašu konkurss “Es mīlu tevi, Latvija”. Zemītes pamatskolas audzēkņi tikās izzinošā un sportiskā aktivitātē “Par Lāčplēsi nepiedzimst, bet izaug”, dodoties uz Pavārkalna kapsētu, lai aizdegtu svecītes un godinātu Lāčplēša ordeņa kavalierus viņu atdusas vietās. Vānes pamatskolas audzēkņi tikās skolas pagalmā, veidoja izgaismotas latviskās zīmes, devās lāpu gājienā un vakarēja pie ugunskura. Arī Zantē notika vairāki svētku pasākumi, ierindas skate Zantes pamatskolas audzēkņiem un vakarā  lāpu gājiens uz piemiņas vietu pie ozola. Lāpu gājienā devās arī Matkules pagasta ļaudis, bet Valdeķu ciematiņā pie Latvijas karoga simbolikas tika iedegtas svecītes.

Kandavas iedzīvotāji lāpu gājienam pulcējās kā ierasts pie novada muzeja un cauri pilsētai devās uz Promenādi, kur notika svētku brīdis kopā ar jaunsargiem un zemessargiem. “Šodien sveču liesmās un lāpu ugunīs mēs pieminam tos, kuri devās cīņās un atdeva dzīvības par Latvijas brīvību  un neatkarību. Šodien nav tikai piemiņas diena, šodien ir patriotisma diena!- uzrunājot mītiņa dalībniekus sacīja Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts-  Patriotismu mēs apliecinām ar savu mīlestību un cieņu pret valsti. Valsts ir tik stipra, cik vienoti un stipri esam mēs paši! Novēlu jums visiem spēku, izturību un mīlestību pret savu valsti. Dievs svētī Latviju!”

Paraugdemonstrējumus sanākušajiem demonstrēja Kandavas jaunsargi- 403.jaunsardzes vienība. Savās atmiņās par to, kā Kandavā pirms 25 gadiem tika dibināta Kandavas zemessardzes rota, dalījās tās dalībnieks Raimonds Vanags.

Pēc piemiņas brīža cilvēki vēl neizklīda bet kavējās sarunās un atmiņās sildoties pie ugunskuriem un karstas tējas tases.

Lāčplēša dienas- 11.novembra vakars Kandavas promenādē 11. novembra- Lācplēša dienas lāpu gājiens Kandavā Augšu Latvijai!
back to top