Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2308/sporto_visa_klase_valmiera
Drukas datums: 13:27:10 28.03.2024

"Sporto visa klase" Valmierā

02.11.2016

img_5623.jpgMūsu skolas 3.a klase piedalās projektā “Sporto visa klase”. Šogad, trešajā sezonā, projektā ir iesaistījušās 130 klases no 59 pašvaldībām un tas ir vairāk par 3000 bērniem. Bērniem papildus 2 sporta stundām tiek piedāvātas vēl trīs, vienā no stundām bērni pilnveido savu fizisko sagatavotību un nostiprina stāju, otrā stundā skolēni darbojas laukā, trešajā- spēlē futbolu un mācās dažādus futbola elementus. Skola izlēma projektā iesaistīties, jo mūsu skolēni ir aktīvi, radoši, dzīvespriecīgi un enerģijas pilni. Projekts nav tikai sportošana, bet skolēniem projekta ietvaros jāveic kāds labais darbs, jāuzrāda labas sekmes mācībās. Tas viss projekta noslēgumā tiks vērtēts un analizēts.

Pasaules veselības organizācija saka — bērniem būtu aktīvi jāsporto, jākustas 7 reizes nedēļā pa 60 minūtēm, kas nodrošinātu bērniem labu veselību, augšanu un attīstību. Iesaistoties projektā varam teikt, ka mēs esam parūpējušies jau par 40 minūtēm bērna veselības, prieka, smieklu un laba noskaņojuma.

Pirms uzsākām projektu bērni teica- “Tas būtu jautri, ja katru dienu būtu sports. Mēs arī droši vien kaut ko iemācītos. Sevišķi, ja katru stundu būtu kaut kas cits. Man ļoti patīk lekt ar aukliņu, spēlēt visādas spēles, būt kopā ar draugiem.”.   “Es gribu būt veselīgs, stiprs, ātrs!”. ” Sportot tas ir veselīgi, jo citādi mēs visi paliksim resni, un kad mēs sportosim mums būs laba imunitāte. Vēl mēs būsim ātri skriešanā, labi leksim un daudz ko citu.”

Lai gan projekta atklāšanas pasākums notika tikai 2. novembrī, bērniem 5 sporta stundas ir jau no septembra. Klases audzinātāja saka, ka kopš mācību gada sākuma nav slimojis neviens klases skolēns, klase ir kļuvusi saliedētāka. Vai tas ir projekta rezultāts? Kas to var zināt.

Arī mēs piedalījāmies  svinīgajā pasākumā, kurš notika “Vidzemes Olimpiskajā centrā” Valmierā un, kurā tika dots starts projekta “Sporto visa klase” jaunajai, trešajai sezonai. Atklāšanas ceremonijā katra klase saņēma projekta “Sporto visa klase” karogu, kas simbolizē  piederību projektam. Mūsu skolas karogu saņēma klases kapteinis Kārlis Didzis Asars.

Es kā skolotāja varu teikt, ka 3.a klase dod pozitīvas emocijas, prieku un smaidu katrā stundā, kurā mēs esam kopā. Klase ir ļoti aktīva, bērni ir atvērti jaunām aktivitātēm, gatavi apgūt ko jaunu. Gribu teikt lielu paldies arī vecākiem par atbalstu un atsaucību.

Sporta skolotāja A.Ķēniņa