kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Projekta “English Teaching With Innovative Web Tools “ sagatavošanas vizīte Turcijā

26.10.2016 - 30.10.2016

turcija.jpgErasmus+ KA2 stratēģisko skolu sadarbības partnerību projekta “English Teaching With Innovative Web Tools" sagatavošanas vizīte Turcijā

No 26. līdz 30.oktobrim Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas direktore Daiga Puga un projekta koordinatore Danuta Dude piedalījās Erasmus+ KA2  projekta “English Teaching With Innovative Web Tools“  sagatavošanas vizītē Afjonkarahisar Turcijā.

Projekta galvenie koordinatori ir Dumlupinar Zinātņu un mākslas centrs Afyonkarahisar Turcijā.

Kopā projektā piedalās 5 valstis - Turcija, Rumānija, Latvija, Lietuva un Itālija. Projekts ilgs 2 gadus un tā realizācijā tiks iesaistīti gan skolotāji, gan skolēni. Projekta realizācija tiks veikta ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu.

Vizītes laikā tās dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Dumlupinar Zinātņu un mākslas centra darbību un tās darbiniekiem, tikties ar skolēniem, kā arī apmeklēt nodarbības. Bijām patīkami pārsteigti par mācību kabinetu bagātīgo aprīkojumu gan dabaszinībās, gan robotikā un IT apmācībā, kā arī mūzikas un mākslas kabinetos. Izzinot centra darbību, tikām iepazīstināti arī ar tautas tradīcijām un kultūru, noskatoties vairākus priekšnesumus, kā piem., uguns šovu, gleznośanas paraugdemonstrējumus marmora tehnikā, tautas mūzikas atskaņošanu uz dažādiem mūzikas instrumentiem, “hennas nakts” dejas.

Lai paplašinātu mūsu redzesloku par turku tautas mākslu un tradīcijām, apmeklējām vietējo tautas daiļamatnieku darbnīcas pilsētas centrā, kur varējām vērot daiļamatniekus, kas darbojās ar ādu, veidoja izstrādājumus no kaula, rotkaļus, stikla pūtējus u.c.

Tikāmies ar Afyonkarihasar pilsētas mēru un Izglītības pārvaldes vadītāju, kuri izteica savu atbalstu projekta norisei. Tika uzsvērta starptautisko sakaru nozīmība izglītības procesu organizācijā, labās prakses nodošana starp dalībvalstīm, skolēnu un skolotāju motivācijas paaugstināšana. Projekta turpmākā norise nav iedomājama bez demokrātijas principu ievērošanas starp visām projektā iesaistītajām dalībvalstīm. Kā apliecinājums tam tika izveidots eTwinnet koks, kura veidošanā piedalījās ikviens vizītes dalībnieks, atstājot savu plaukstas nospiedumu koka lapotnē.

Nozīmīga loma vizītes laikā bija projekta darba plāna pārskatei, konkrētu veicamo uzdevumu apspriešanai, turpmāko vizīšu datumu noteikšanai. Diskutējot, un savstarpēji ieklausoties vienam otra viedoklī, tika panākti optimālākie risinājumi projekta turpmākajā norises plānošanā un uzdevumu izpildes veikšanā. Nākamā vizīte tika noteikta 2017.gada martā Rumānijā. Tajā piedalīsies trīs 10-14 gadus veci skolēni viens skolotājs no katras dalībvalsts.

 Projekta koordinatore Danuta Dude      

back to top