pavasara-foto-majas-lapai7mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Par aktualitātēm uzņēmējdarbībā informē domes vadība

12.01.2017 16:00
Domes vadība tiekas ar novada uzņēmējiem

Domes vadība tiekas ar novada uzņēmējiem

12.janvārī kafejnīcā "Kandava" domes vadība tikās ar novada uzņēmējiem, lai pārrunātu plānus un veiksmīgas sadarbības iespējas šim gadam, kā arī informētu par Kandavas Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta (PIUAC) centra darbību.

Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude informēja klātesošos par pašvaldības veiktajiem darbiem pagājušajā gadā un šī gada plāniem. Viņš aicināja uzņēmējus nepieciešamības gadījumā izmantot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jūrmalas Biznesa inkubatora pakalpojumus, kura apkalpošanas teritorijā atrodas arī Kandavas novads.

Inkubatora mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un pilnveidei nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu. Plašāka informācija par biznesa inkubatoru šeit.

Tikšanās laikā Kandavas Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra (PIUAC) vadītāja Jeļena Šnikvalde iepazīstināja klātesošos ar jaunizveidotā centra darbības mērķiem, uzdevumiem un piedāvātajiem pakalpojumiem. Centra galvenie darbības virzieni ir pieaugušo izglītības nodrošināšana un attīstība (piemēram, datorapmācība, svešvalodu kursi u.c.), dažāda veida atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai (lekcijas, semināri, pārkvalificēšanās u.c.), projektu izstrāde, īstenošana un konsultāciju sniegšana cilvēkresursu attīstībā un uzņēmējdarbības atbalsta un attīstības jomā. Centra vadītāja aicināja uzņēmējus būt aktīviem un sadarboties. Biroja telpas atrodas Skolas ielā 10, Kandava, Kandavas novads, LV-3120 (Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā) un jau tuvākajā laikā tās būs atvērtas interesentiem. Ar Kandavas Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centra nolikumu varat iepazīties šeit.

Kandavas novada kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības (KKS) valdes priekšsēdētāja Leonārija Gudakovska pastāstīja par kredīta saņemšanas un finanšu noguldījumu veikšanas iespējām biznesa attīstībai. Latvijā ir 34 kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības, trešā lielākā no tām ir Kandavas novada krājaizdevu sabiedrība ar vairāk kā 700 biedriem. Ik gadu tiek izsniegti ap 120 - 150 kredīti, šogad kredīti izsniegti par kopējo summu 468 000 EUR. Privātie noguldījumi ir ap 300 000 EUR. Izsniedzamo kredītu procentu likme gadā ir 18% (ņemot kredītu uz 12 mēnešiem), bet, pagarinoties kredīta atmaksas termiņam, kredīta procentu likme ir mazāka. Noguldījumu likme atkarībā no noguldījuma termiņa ir līdz pat 5%.

Kandavas novada dome aicina uzņēmējus iesūtīt priekšlikumus par pilsētas un novada vīzijas attīstību. Priekšlikumus sūtīt uz e-pastu: liga.supstika@kandava.lv

Nākamā tikšanās plānota februārī.

 


Tikšanos apmeklēja ap 30 uzņēmēju Domes vadība informē par aktualitātēm uzņēmējdarbībā Domes vadība tiekas ar novada uzņēmējiem
back to top