Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2485/ziemassvetkus_svin_kandavas_zupas_virtuves_klienti
Drukas datums: 21:09:06 26.04.2024

Ziemassvētkus svin Kandavas zupas virtuves klienti

27.12.2016 14:00

img_2325.jpg27.decembrī Pensionāru Dienas centra zālē uz Ziemassvētku pasākumu un kopīgām svētku pusdienām pulcējās Kandavas evanģēliski luteriskās draudzes Zupas virtuves klienti un vienpadsmit īpašo bērnu ģimenes, kuras atbalsta organizācija Kristīga Ģimenes Dzīve.

“Būtu labi, ja būtu sniegs, ja saulīte spīdētu, tad mēs būtu daudz svētītāki!”- atklājot svētkus, sacīja šī pasākuma organizatore Zigrīda Pelīte. Zigrīdas kundze uzsvēra, ka ir pateicīga Dievam par šo dienu, kurā visi zupas virtuves klienti un īpašo vajadzību bērni ar savām ģimenēm var būt kopā un svinēt svētkus, ar dāvanām, siltām pusdienām un muzikālu priekšnesumu, kuru sarūpējuši labi ļaudis, ziedojot zupas virtuvei. “ Šiem ļaudīm, kas ziedo, mums jābūt pateicīgiem katru dienu, jo bez viņu atbalsta zupas virtuve nevarētu pastāvēt. Tāpat Zigrīdas kundze teica lielu paldies savai komandai, kas palīdz viņai ikdienas darbā.

Svētbrīdi pasākuma dalībniekiem dāvāja Kandavas evanģēliski luteriskās draudzes mācītājs Atis Freipičs. Viņš aicināja visus nezaudēt ticību un cerību, paļauties uz Dievu visās dzīves situācijās, jo ticība nepieciešama katram, lai dzīvē būtu pamats un drošība, lai būtu pasargāts no ļaunuma, lai būtu vesels, būtu svētīts.

Pasākumā piedalījās Kandavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Alfreds Ķieģelis. Uzrunājot klātesošos, viņš sacīja, ka  mūsu dižgars Jānis Rainis, savulaik teicis vārdus- gūt var dodot, gūt var ņemot, dodot gūtais- neatņemams, kas pilnīgi droši var kalpot par zupas virtuves moto. “Labdarības darbs nav no vieglajiem, sevišķi runājot par ziedojumiem. Vieglāk ir pašam iedot, nekā lūgt ziedojumu. Par to esmu pārliecinājies, piedaloties šajā darbā, kad zupas virtuve tapa.” Priekšsēdētāja vietnieks uzsvēra Zigrīdas Pelītes lielo ieguldījumu zupas virtuves darbībā visu astoņu gadu garumā un vēlēja visiem daudz cerību un vēl vairāk ticības jaunajā 2017.gadā.

 


Galerija 1

Galerija 2