Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2491/mazu_bridi_pirms
Drukas datums: 11:29:05 28.03.2024

Mazu brīdi pirms...

01.12.2016 - 22.12.2016

img_3691.jpgZiemassvētku gaidīšanas laiks un svētku sajūta Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidussskolā iesākās jau novembra beigās ar dažādu labo darbu veikšanu. Visvairāk skolēni iesaistījās labdarības akcijā „Zvaigzne austrumos”,  piepildot dāvanu kastītes ar saldumiem un mīļlietiņām sīriešu, irākiešu un sudāniešu bērniem, kas šobrīd patvērumu atraduši Jordānijā un Ēģiptē. Vidusskolēni nolēma sagādāt pārsteiguma dāvaniņas tepat, Kandavā, dzīvojošajiem bijušajiem mūsu skolas skolotājiem, kas nu jau ir pensionāri. Savukārt 5.klase kopā ar audzinātāju Elīzu Vītolu devās iepriecināt dzīvnieku patversmes „Ausma” iemītniekus, nogādājot viņiem pārtikas paciņas. Labie darbi un darbiņi tika veikti arī pa vienam, iepriecinot gan klasesbiedrus, gan skolotājus un klašu audzinātājus, gan vecākus.

Skolas parlaments Ziemassvētku noskaņai bija izveidojis īpašu svētku gaidīšanas kalendāru, kurā katru dienu tika atvērts kāds tieši todien veicams uzdevums.

Kad sirsniņas gandarījuma un prieka pilnas, gribējās sapost un priecīgāku darīt  savu apkārtni. Arī šogad skolas logi un kopējās telpas tika izrotātas vienotā noformējumā, bet klašu rotāšanā skolēni ļāva vaļu savam radošumam. Pamatskolas klašu zēni mājturības stundās skolotāja Gata Frīdenberga vadībā uzmeistaroja stilizētu  koka eglīti, kas skolas apmeklētājus sagaida 1.stāva vestibilā.

Mūzikas skolotājas Eva Šepetovska un Ivita Leja kopā ar saviem ansambļiem un koriem bija sagādājušas muzikālu pārsteigumu un 16.decembrī visus aicināja uz Ziemassvētku ieskaņas koncertu „Ziemas pasaka” Kandavas luterāņu baznīcā. Interesanti - ja lielākoties decembra dienas bija apmākušās un miglainas, tad tieši koncerta laikā pa logiem ielūkojas saule. Pēc koncerta uz pasākumu pie eglītes skolā pulcējās bijušie skolotāji.

Skolas teātra pulciņu dalībnieki kopā ar vadītāju Ivetu Grunti savus labos darbus parādīja uz skatuves skolas Ziemassvētku pasākumos. Sākumskolas skolēni bija sagatavojuši Raiņa dzejas  kompozīciju, bet vidusskolēni mūsdienīgu versiju pasakai „Sarkangalvīte un vilks”. Pasākumā uzstājās arī sporta deju dejotāji Aleksandra Aļošina vadībā un tautisko deju dejotāji (vadītājs Gatis Frīdenbergs).

Tomēr skolēnu galvenais darbs ir un būs mācības. Tāpēc skolas vadība, kā jau ierasts,  apbalvoja tos skolēnus, kas 1.semestri beiguši ar labām, teicamām un izcilām sekmēm.  img_3298.jpg

Ballē par labu noskaņojumu parūpējās grupa „Sienāži”. Bet fotostūrītī jau otro gadu fotogrāfa lomā iejutās Ance Leja. 

22.decembrī direktre Daiga Puga visus skolas darbiniekus ielūdza uz gada noslēguma pasākumu, kurā izskanēja daudz paldies un arī laba vēlējumu, bet pārsteigumu sagādāja atraktīvā Ziemassvētku vecīša ierašanās.

Līdz Ziemassvētkiem vairs tikai mirklis, lai izdodas radīt svētkus arī katram savās mājās un noteikti sastapties ar Ziemassvētku brīnumu!

 (Kristīne Čākure)