Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2521/notikusi_kandavas_novada_attistibas_programmas_sabiedriska_apspriede
Drukas datums: 15:32:26 23.04.2024

Notikusi Kandavas novada attīstības programmas sabiedriskā apspriede

05.01.2017 16:00 - 18:00

img_0936.jpg5.janvārī Kandavas kultūras namā notika Kandavas novada attīstības programmas publiskā apspriešana, kuras laikā attīstības programmas konsultanti, novada domes vadība un darbinieki klātesošos iepazīstināja ar projektā paredzētajiem risinājumiem.

Publiskā apspriedē paustie viedokļi tiks apkopoti un izvērtēti un, ja atbildīs attīstības programmas mērķiem, uzdevumiem un uzlabos programmas saturu, tie tiks ņemti vērā izstrādājot aktualizētās programmas gala redakciju. Jāpiezīmē, ka diemžēl iedzīvotāju apmeklētība bija zema.

Janvārī plānota tikšanās arī ar pārstāvjiem no tām pašvaldībām, kuras robežojas ar Kandavas novada robežu. Publiskai apspriešanai noslēdzoties, tiks apkopoti un izvērtēti publiskās apspriešanas laikā saņemtie ierosinājumi un komentāri, kā arī izstrādāta Attīstības programmas gala redakcija. Pēc Rīgas Plānošans Reģiona atzinuma saņemšanas Attīstības programma tiks nodota apstiprināšanai domes sēdē.  

Kandavas novada dome aicina iedzīvotājus iepazīties ar izstrādātajiem dokumentiem un līdz 2017.gada 16.janvārim sniegt savus priekšlikumus, sūtot uz domes e-pastu dome@kandava.lv vai arī sūtot tos rakstiski uz domes adresi Dārza iela 6, Kandava, Kandavas novads.

Ar attīstības programmu iespējams iepazīties šeit:

- Vadlīnijas Kandavas novada attīstības programmas izstrādei

- Kandavas novada attīstības programma

- Rīcību un investīciju plāns 2017. – 2020.gadam

Ar izstrādāto materiālu, kā arī citiem Kandavas novada teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem iespējams iepazīties arī www.geolatvija.lv.

Pašreizējā situācijā Kandavas novadā ir spēkā attīstības programma, kas apstiprināta 2010.gadā. Tā kā tās darbības termiņš noslēdzas 2016.gadā, kā arī ņemot vērā, ka gandrīz visi programmā norādītie projekti ir realizēti, 2014.gada 29.decembrī Kandavas novada dome pieņēma lēmumu (protokols Nr.17, 49§) par jaunas novada attīstības programmas izstrādi.

Attīstības programmas izstrādes darbam tika izveidotas 6 tematiskas darba grupas. Lai apzinātu novada iedzīvotāju viedokli, 2016.gadā tika organizētas vairākas iedzīvotāju aptaujas. Konsultācijas attīstības programmas izstrādē nodrošināja SIA “METRUM” plānošanas projektu vadītāja Ilze Circene un attīstības plānošanas speciāliste Sabīne Zāģere.

Atbildīgais par attīstības programmas izstrādi – Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude (tālrunis 63107365, mob. 25652445, e-pasts: egils.dude@kandava.lv).