pavasara-foto-majas-lapai6mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas novadā Sniega dienu sagaida ar "Pīrādziņa slēpojumiem"

15.01.2017 11:00

img_2847.jpg14.un 15.janvārī Kandavas novadā tika atzīmēta Pasaules Sniega diena. Tās ietvaros notika “Pīrādziņa slēpojumi” Matkulē un Kandavā. Kopā slēpojumos piedalījās ap 130 slēpotāju- gan lieli, gan mazi, gan draugu bariņā, gan kopā ar ģimenēm draudzīgā pulkā.

Matkulē slēpojums notika Buses pilskalnā un šogad bija tiešām kupli apmeklēts un atmosfēra īpaši pozitīvi uzlādēta. Slēpojuma organizators Mārtiņš Užāns bija parūpējies par to, lai slēpotājiem nebūtu jāmaldās  pa tumsu – trase bija izgaismota, turpat blakus kūrās ugunskurs uz kura tika vārīta tēja. Protams,  bija padomāts arī par mazākajiem dalībniekiem, kuri varēja piedalīties dažādās atrakcijās  -  nobraucienos pa kalnu. Un kā jau ierasts, pēc stundas gara slēpojuma, visus kopā aicināja gardie pīrādziņi un uz ugunskura vārīta tēja. Neizpalika arī svētku salūts.

 Kandavā “Pīrādziņa slēpojums” notika Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas stadionā.

Laiks bija ļoti atbilstošs slēpošanai, temperatūra turējās ap nulli, sniega pietika un garastāvoklis visiem bija labs. Kā vienmēr pēc slēpojuma visus dalībniekus gaidīja pīrādziņi un karsta tēja, katrs dalībnieks saņēma arī apliecību par piedalīšanos Pasaules sniega dienā. Tika apbalvota arī slēpojuma jaunākā dalībniece.

Liels paldies Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolai par iespēju dalībniekiem izmantot slēpes uz šiem pasākumiem, kā arī visiem dalībniekiem, kas piedalījās sacensībās.

Kā jau vairākus gadus ierasts, Latvijā tāpat kā daudzās citās valstīs, janvārī risinās „Pasaules Sniega diena”. Šo ikgadējo festivālu, kas visdažādākajās pasaules vietās notiek vienlaicīgi, iedibinājusi Starptautiskā Slēpošanas federācija ar mērķi, lai bērni un pieaugušie iepazītu un izmēģinātu visdažādākās aktivitātes uz sniega.

Pasaules sniega diena pirmo reizi notika 2012. gadā, kad tās rīkošanā iesaistījās 39 valstis, kopumā aptverot 225 norises vietas. Jāatzīmē, ka pasākuma popularitāte augusi ļoti strauji, attiecīgi, visā pasaulē strauji audzis arī pasākuma norises vietu skaits. Spilgts apliecinājums tam ir fakts, ka 2016. gadā tikai Latvijā vien Pasaules Sniega dienas pasākumi notika 150 dažādās vietās, kopumā pulcējot gandrīz 26000 dalībnieku.

21.janvārī "Pīrādziņa slēpojums" notiks arī Cēres pagastā plkst. 12:00, pulcēšanās Cēres sporta laukumā.

Kandava, 2017.gada 15.janvāris- "Pīrādziņa slēpojums" Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas stadionā 2017.gada 14.janvāris - Piesnigušais mežs Matkules pusē 2017.gada 14.janvāra vakars - "Pīrādziņa slēpojums" Buses pilskalnā.
back to top