Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2578/makslas_skolas_audzeknu_izstade_ziemas_darzs_kandavas_makslas_galerija
Drukas datums: 09:57:13 23.04.2024

Mākslas skolas audzēkņu izstāde “Ziemas dārzs” Kandavas Mākslas galerijā

12.01.2017 15:00 - 12.02.2017

img_2741.jpg12.janvārī Kandavas Mākslas galerijā novada muzejā  tika atvērta Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu darbu izstāde “Ziemas dārzs”.

Atklājot izstādi, galerijas vadītāja Lia Kiršteine atzina, ka Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes ir viņas mīļākās izstādes jau daudzu gadu garumā, jo tās ir tik krāsainas un tajās izstādītie darbi tik dažādi. “Kontrastā ar balto sniegu un piesnigušo Kandavu jūsu izstāde ir iznākusi pasakaini krāšņa un ļoti krāsaina. Darbi radīti visdažādākajās tehnikās un dažādiem paņēmieniem, izmantoti dažādi materiāli un noteikti tāpēc tā ir tik krāsaina”.

Mākslas un mūzikas skolas direktore Maruta Balode uzsvēra, ka audzēkņu darbu izstāde gada sākumā ir daudzu gadu tradīcija, kurai skola palikusi uzticīga un to ļoti kopj, ienākot lielajā un skaistajā muzeja mākslas telpā katru gadu. “ Jā, arī manas pirmās sajūtas ienākot šajā telpā bijā- cik krāsaini! Acīmredzot tādas sajūtas, ka vajag kaut ko spilgtu, krāsainu, bijušas visiem – gan mazajiem māksliniekiem, gan izstādes veidotājiem iekārtotājiem - skolotājiem.” Direktore pastāstīja, ka izstādē izvietota tikai neliela daļiņa no tapušajiem darbiem. Skolā mācās 167 bērni un katrs nodarbībās bija radījis vismaz 10 darbiņus. “Varat iedomāties, cik sarežģīti un grūti skolotājām bija atlasīt darbus izstādei! Priecājos, ka ir tik skaists un baudāms rezultāts!”  Pavasarīgu ziedu buķetes saņēma izstādes iekārtotāju komandas vadītāja Inga Brīniņa, kurai izstādes iekārtošanas dienā bija dzimšanas diena,  skolotāja Ilze Baumane un galerijas saimniece Lia.

Par to, kā rodas izstāžu nosaukumi, pastāstīja Inga Brīniņa, jo nosaukumi ir bijuši dažādi, piemēram, “Rūķu stāsti”, “Gaidot sniegu”, “Ziemas raksti”. “Un tas jau nenotiek tā, ka skolotāji izdomā nosaukumu, šogad būs tāds vai citāds. Viss notiek it kā pats no sevis. ”Šogad vērojot darbu spilgtās krāsas un nejauši paskatoties pa logu, iedomājos, cik skaists ziemā ir dārzs, kad saule lec vai riet, tas iekrāsojos tik dažādos toņos! Uzplaukst pat sniegpārsliņas! Tā šogad nosaukums mums arī tapa- ziemas dārzs”.