pavasara-foto-majas-lapai9mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Matkules amatieru teātrim – 21!

18.02.2017 19:00

img_4202.jpg18.februārī sava veida pilngadību- 21 gada jubileju- ar uzvedumu “Teātra gara meklējumos” atzīmēja Matkules amatieru teātra kolektīvs.

Divdesmit gadus šo kolektīvu vadīja Ilze Oliņa, bet kopš 2016. gada režisore ir Maija Zilberta.

Kā noskaidrojās vakara gaitā, matkulniekiem teātris ir asinīs jau gandrīz gadsimtu, kaut gan par šiem senajiem laikiem ir zināmi tikai nostāsti, bet vecākajai pagasta paaudzei droši vien vēl atmiņā skolotājas Emīlijas Lūkases vadītais teātris un izrādes. Kā zināms daudzus no saviem aktieriem skolas gaitās ir ievadījusi tieši viņa. Drīz pēc režisores Lūkases, amatieru teātra vadību pārņēma skolotāja un režisore Ilze Oliņa, kura ielika savu sirdi un spēku tajā, lai  matkulniekiem būtu visskaistākie un skanīgākie Līgo svētki un aktieri liktu aizmirst ikdienu un izsmieties no sirds.

Kā jubilejas vakarā sacīja režisore Maija Zilberta, teātris neļauj ne ilgi raudāt, ne ilgi smieties, liek ko jaunu meklēt un varbūt  atrast, jo arī paši aktieri meklē un meklē, un kaut ko jau noteikti atrod.

Jubilejas vakarā uz skatuves dēļiem varēja redzēt Anitu Šteinbergu, Māri Plezeru, Guntu Šmiti, Mārtiņu Užānu, Agnesi Užāni, Aivaru Bērziņu, Gitu Graudēvicu,  Ojāru Budženu, Oksanu Graudēvicu, Artūru Druķi, Zandu Smilgu, Ēriku Rudēvicu, Tomu Auziņu, Elīnu Gajevsku.

Kolektīvu jubilejā sveica Matkules pagasta pārvaldes vadītāja Dzidra Jansone, Kandavas novada domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis un Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Iveta Grunte.

 


18.februārī Matkules amatieru teātris atzīmēja savu 21 gada jubileju jeb acīti. Režisore Maija Zilberta Dāvanas kolektīvam no Matkules pagasta pārvaldes vadītājas Dzidras Jansones
back to top