Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2716/novada_domes_vadiba_tiekas_ar_uznemejiem
Drukas datums: 01:18:10 29.03.2024

Novada domes vadība tiekas ar uzņēmējiem

28.02.2017 16:00
Novada uzņēmēju tikšanās ar domes vadību 28.februārī

Novada uzņēmēju tikšanās ar domes vadību 28.februārī

28.februārī  kafejnīcas “Kandava” konferenču zālē ar uzņēmējiem tikās novada domes vadība.

Tika sniegtas atbildes uz uzņēmēju iesūtītajiem jautājumiem un priekšlikumiem, informācija par iepirkuma procedūru Kandavas novadā un par novada sociālās attīstības un ekonomiskā plāna izpildi. Uz sarunu bija ieradušies ap divdesmit uzņēmēju, kas ieinteresēti, lai uzlabotos sadarbība ar novada domi un tiktu sakārtota uzņēmējdarbības vide Kandavas novadā.

Sarunā piedalījās domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis, izpilddirektors Egīls Dude, deputāti Leonārija Gudakovska, Inga Priede un Guntars Indriksons, pieredzē dalījās un atbildes uz jautājumiem sniedza Talsu novada domes iepirkumu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kļava.

Uzņēmēji uzsvēra, ka novadā ļoti trūkst kvalificētu speciālistu dažādās specifiskās sfērās, kam piekrita arī domes vadība, jo pārliecinājusies par to, izsludinot konkursus uz vakantajām vietām novada domē. Ilgstoši nav iespējams atrast kvalificētus speciālistus ar atbilstošu izglītību, nav iespējams nodrošināt konkurētspējīgu atalgojumu un  mazā novadā nav iespējams nodrošināt arī pienācīgu noslogojumu.

Kā uzsvēra uzņēmēja Stefānija Neiberga, ir specifikācijas, kritēriji un vēlmes. Ja būs vēlme, lai iepirkumā uzvar vietējais uzņēmējs, tā arī notiks.

Sarunās izkristalizējās arī jautājums par to, kāda pēc gadiem būs Kandava, ar ko tā asociēsies Latvijas mērogā, vai ir konkrēts redzējums pilsētas attīstībai.

Par Kandavas pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības centra aktivitātēm pastāstīja tā vadītāja Jeļena Šnikvalde, uzsverot, ka ir priecīga par centra darbības uzsākšanu. Tika izsludināta pieteikšanās uz septiņiem kursiem. Ir nokomplektētas divas grupas, kas apgūs angļu valodu, un ja būs interese, iespējams nokomplektēt arī trešo grupu. Atsaucība no iedzīvotāju puses kursu apmeklēšanai, bijusi diezgan liela. Nokomplektēta arī grupa ar priekšzināšanām angļu valodā, datorkursi bez priekšzināšanām un ir vēl dažas brīvas vietas grupā – datorkursi ar priekšzināšanām. Vēl ir iespējams pieteikties kursiem vācu valodas apguvei. J. Šnikvalde informēja, ka nodibināta biedrība, lai varētu palīdzēt startēt LEADER projektos uzņēmējiem. Vadītāja pieņems uzņēmējus pirmdienās no plkst.8:00- 11:00 un ceturtdienās no plkst.15:00 – 17:00. Centrs strādā katru dienu no plkst. 13:00 Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolā, ieeja no sētas puses, norādes jau izvietotas. J.Šnikvalde aicināja uzņēmējus aktīvi sadarboties.

Uzņēmēji atbalstīja novada domes iniciatīvu, sagaidot Latvijas simtgadi un 100 gadus kopš Kandavai piešķirtas pilsētas tiesības, aicināt māju īpašniekus sakārtot un nokrāsot vecpilsētas ēku fasādes. Priekšsēdētājs informēja, ka Būvvaldei uzdots veikt vēsturiskā centra māju apsekošanu par veicamajiem darbiem. Pēc spraigām diskusijām un debatēm par to, kā veicama vēsturisko ēku fasāžu krāsošana, pamatu nostiprināšana un citi darbi, debatētāji vienojās, ka jāķeras pie darba nekavējoties, jo sirds sāp par to, ka īpašumi iet postā, Kandava zaudē savu pievilcīgo izskatu. Par to, kā tas notiks vēl var diskutēt, bet vilcināties nedrīkst.

Tika izteiktas pretenzijas par kultūras pasākumu organizēšanu Kandavā, kāpēc tik mazs noslogojums brīvdabas estrādei “Ozolāji”, pēc kādiem kritērijiem tiek izvēlēti mākslinieki, kurus aicina koncertēt, kāpēc pasākumos plašāk netiek iesaistīti vietējie amatnieki un tirgotāji.

Uz nākošo tikšanos tika nolemts aicināt novada Kultūras pārvaldes vadību, būvvaldes pārstāvjus, deputātus, runāt par novada stratēģisko attīstību.

Nākošā tikšanās ar uzņēmējiem notiks 11.aprīlī plkst. 16:00.