Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2753/noskaidroti_konkursa_kandavas_novada_gada_jaunietis_2016_uzvaretaji
Drukas datums: 11:10:37 18.04.2024

Noskaidroti konkursa „Kandavas novada Gada jaunietis 2016” uzvarētāji

17.02.2017 17:00
Titula

Titula "Kandavas novada Gada jaunietis 2016" ieguvēji ( no labās) Daniela Dreslere no Vānes, Gvido Bērziņš no Cēres un Rūta Liepa no Kandavas.

17.februārī Kandavas kultūras nama mazajā zālē notika konkursa „Kandavas novada Gada jaunietis 2016” laureātu apbalvošanas ceremonija.

Konkursu organizē Kandavas novada Izglītības pārvalde un jauniešu centrs „Nagla”. Šogad konkurss notika jau piekto reizi.

Uzrunājot klātesošos, žūrijas komisijas priekšēdētāja, Izglītības pārvaldes vadītāja Silvija Tiltiņa uzsvēra, ka darbs žūrijā ir atbildīgs, grūts un interesants. Viņa aicināja pasākuma dalībniekus ar visskaļākajiem aplausiem sveikt konkursa nominantu vecākus, jo viņi to ir pelnījuši. ”Kā savā prezentācijā sacīja viena no konkursantēm, par visu to, ko viņa sasniegusi, vislielākais paldies ir sakāms vecākiem. Tomēr, mīļie jaunieši, vecāki Jūsu vietā nevar aiziet uz skolu, nevar izmācīties, apmeklēt sporta skolu, deju skolu, mūzikas un mākslas skolu, tas jādara jums pašiem. Un tikai no jūsu kopdarba atkarīgs rezultāts, ko esat sasnieguši.”

Kā apbalvošanas ceremonijā sacīja jauniešu centra bijusī vadītāja Jana Kašlaja, tas ir viņas izauklētais un īstenotais sapņu bērns. Ideja par konkursu novada jauniešiem pieder Janai, bet viņa uzsvēra, ka paldies jāsaka visai sabiedrībai, jauniešu centram, Izglītības pārvaldes vadītājai Silvijai Tiltiņai, kas bija gatavi atbalstīt dažādas trakas idejas un konkursus. „Gada jaunietis tiešām ir – gada jaunietis, jo atskatoties atpakaļ, mēs redzam, ka Gada jaunieša titula ieguvēji ir daudz savā dzīvē sasnieguši, augstu uzkāpuši. Mums ir ar ko lepoties! Es neesmu nožēlojusi nevienu dienu un stundu, negulētu nakti, ne priekus, ne sāpes, un jauniešu centrā pavadītais laiks bijis viens no skaistākajiem manas dzīves periodiem!”

Nominanti 13-15 gadu vecuma grupā bija Helēna Pētersone, Andžela Caune, Rūta Liepa, Sintija Zauerhagena, Antra Adiene, Katrīna Marta Krūmiņa un Elīna Ķēniņa.

Titulu „ Kandavas novada Gada jaunietis 2016” šajā grupā ieguva Rūta Liepa.

 Nominanti 16-18 gadu vecuma grupā bija Daniela Dreslere un Kārlis Kristaps Šteinbergs. Titulu „Kandavas novada Gada jaunietis 2016” šajā grupā ieguva Daniela Dreslere.

Nominanti 19-25 gadu vecuma grupā bija Evita Celma, Estere Dravniece un Gvido Bērziņš. Titulu „Kandavas novada Gada jaunietis 2016” šajā grupā ieguva Gvido Bērziņš.

Žūrijas komisijā jauniešus vērtēja Izglītības pārvaldes vadītāja – žūrijas komisijas priekšsēdētāja Silvija Tiltiņa, Vānes pamatskolas direktors Ivars Lasis, uzņēmēja Stefānija Neiberga, sporta pasākumu organizatore Egita Grundmane, jauniešu centra vadītāja Ieva Ozoliņa.