pavasara-foto-majas-lapai4mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Vānes sieviešu ansamblis atzīmē piecu gadu jubileju

18.03.2017 19:00 - 21:30

img_5921.jpg18.martā Vānes kultūras namā uz piecu gadu jubilejas koncertu aicināja Vānes sieviešu vokālā ansambļa “Par to…” dalībnieces un viņu vadītāja Eva Bērziņa

Uzrunājot sanākušos svētku viesus, Eva sacīja, ka viņai ir neviltots prieks par to, ka šobrīd, kad visapkārt plosās ne tikai cilvēku, bet arī putnu gripa, ne vietējie ne ciemiņi nav nobijušies un kuplā pulkā ieradušies atzīmēt ansambļa piecu komats piecu gadu jubileju. Tieši tādēļ jau arī jubilejas tiek rīkotas, lai dziedātu, priecātos un lustētos par spīti nebūšanām un slimībām.

Dziesma vienmēr vairo prieku, par to pārliecinājās visi koncerta apmeklētāji, jo jau pirmajā dziesmā “Vēlēšanās” bija ietverts pilnīgi viss, ko ansambļa dalībnieces vēlas dot citiem. Kā sacīja Eva, katram cilvēkam, katrai domu biedru grupai, katram kolektīvam, tātad arī ansamblim “Par to…” ir sava leģenda par to, kā tas radies un kā tapis tā nosaukums.

 Izrādās, ka ar nosaukuma sameklēšanu bijušas diezgan lielas problēmas, jo meitenes nav gribējušas būt ne vizbulītes, ne naktsvijoles, ne maldugunis. “No laika gala mēs esam bijušas nopietni nenopietnas, tāpēc viens variants bija ļoti nopietns, bet otrs- gauži nenopietns.”

Koncertu meitenes sāka ar nopietno daļu un pamazām pārgāja uz nenopietno, jo dziedāt viņām tiešām bija par ko – gan par to, gan par to, gan par to. Droši vien tāpēc arī nosaukums –“Par to…”

Jubilāres svētku reizē sveica dziedošie draugi: netālie kaimiņi- Matkules jauktais ansamblis un sieviešu ansamblis no pārnovada- Gaiķiem. Jubilejas kliņģeri bija atvedusi novada domes priekšsēdētāja vietniece Leonārija Gudakovska, ar labiem vārdiem jubilāres sveica novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste.

 

Dzied Vānes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis "Par to..." Klātesošos uzrunā ansambļa vadītāja Eva Bērziņa Kandavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Leonārija Gudakovska Kandavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ziedīte Začeste
back to top