Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2838/veselibas_pecpusdiena_kandava
Drukas datums: 14:57:50 28.03.2024

Veselības pēcpusdiena Kandavā

10.03.2017 15:00 - 18:00
Fizioterapijas vingrojumu paraugdemonstrējums

Fizioterapijas vingrojumu paraugdemonstrējums

10.martā kandavniekus kultūras namā pulcēja “Veselības pēcpusdiena”, kurā Rīgas Stradiņa Universitātes (RSU) studenti dalījās ieteikumos par veselīgu dzīvesveidu.

Pasākumā piedalījās par Latvijas izturīgāko meiteni dēvētā RSU Fizioterapijas programmas studente Alma Vītola, kura 2015.gada nogalē Dienvidamerikā uzvarēja septiņu dienu Džungļu maratonā. Nedēļu ilgā skrējiena garums bija 254 kilometri. Distanci Alma veica 56 stundās un 48 minūtēs, kas bija labākais rezultāts starp visām sievietēm. Šis bija vienpadsmitais Džungļu maratons, un Alma ir pirmā no Latvijas un Baltijas, kas tajā ir piedalījusies.

RSU Rehabilitācijas fakultātes vadītāja Signe Tomsone un septiņi topošie speciālisti- ergoterapeiti, fizioterapeiti un uztura speciālisti klātesošos informēja par tādām tēmām, kā hipovitaminoze, kas lielākoties ir iemesls pavasara nogurumam, par produktiem, kurus ieteicams lietot pavasara, vasaras, rudens un ziemas sezonās, par produktu sasaldēšanu, kas ir viens no vienkāršākajiem un veselīgākajiem augļu, ogu un dārzeņu konservēšanas veidiem (pareizi sasaldēti un uzglabāti produkti nezaudē savu garšu, smaržu un vērtīgo vielu), kā arī par ergonomikas principu pielietošanu darba vidē vai mājas ikdienas dzīves nodarbju veikšanas laikā. Topošie fizioterapeiti stāstīja par fizisko aktivitāšu nozīmi veselībai, dalījās ieteikumos aktīvākam dzīvesveidam, kā arī demonstrēja vienkārši izpildāmus vingrojumus, aicinot klātesošos tos ieviest savā ikdienā.

Pēc diskusijām un jautājumu-atbilžu sesijas, pasākuma dalībniekus izklaidēja dakter’s Bērziņš no Cēres amatierteātra.