Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2849/liela_talka_kandavas_novada_aizvadita
Drukas datums: 18:58:38 25.04.2024

Lielā Talka Kandavas novadā aizvadīta

22.04.2017
22.aprīļa rīts - kandavnieki Lielajai Talkai pulcējas pie Tūrisma informācijas centra

22.aprīļa rīts - kandavnieki Lielajai Talkai pulcējas pie Tūrisma informācijas centra

22.aprīlī jau desmito reizi visā Latvijā un arī Kandavas novadā norisinājās gada zaļākais pasākums- Lielā Talka ar devīzi "Latvijai būt zaļai!" 

Pirmstalkas nedēļā pilsētas apkārtnē, stadiona mežā, Pūzurgravā, pie Abavas upes, kā arī vēl citās vietās Kandavā, atkritumus lasīja Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas un Kandavas internātvidusskolas kolektīvi, kā arī bērnudārza “Zīļuks” audzēkņi kopā ar audzinātājām.

Zemītes pagasta ļaudis, seniori un pamatskolas kolektīvs talkā strādāja kultūrvēsturiskajā vietā - Zemītes baznīcā,  veica pavasara lielo tīrīšanu, grāba lapas baznīcas kalnā.  Grenčos tika izveidota jauna puķu dobe, sakopti augļu koki un māju apkārtne. Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji sakopa savu māju apkārtni, trepju telpas, mazgāja logus.

Cēres pagastā tika stādītas rožu dobes pie pamatskolas, sakoptas grāvmalas un pagasta teritorija, notika labiekārtošanas darbi sporta laukumā.

Vānes pamatskolas kolektīvs skolas apkārtni sakopa jau nedēļā pirms talkas. Vānes pagasta ļaudis talkas dienā iestādīja 70 tūjas pie kultūras nama, tāpat sakopa pagasta piemiņas vietas un, protams, arī savus privātīpašumus.

Matkules pagastā talkotāji dedzināja zarus un lasīja atkritumus gar ceļmalām un citās vietās pagasta teritorijā.

Zantenieki, kā jau tas ierasts vairākus gadus pēc kārtas, lasīja atkritumus ceļa malās pagasta teritorijā.

Valdeķu ciematiņa ļaudis sakopa sava ciemata teritoriju.

Kandavas baptistu draudze strādāja Bruņinieku pilskalnā, ģimenes mājas ļaudis un jauniešu centra “Nagla” jaunieši lasīja atkritumus slimnīcas kalnā. Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Ozolāji” un novada domes kolektīvs stādīja mežu Kandavas stacijā. Vairākās vietās pilsētā atkritumus vāca Kleinbergu un Truhņēviču ģimenes ar bērniem, kā arī vēl vairākas citas ģimenes un individuāli talcinieki.