Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2919/kandavas_kauss_kartinga_2017
Drukas datums: 20:15:59 28.03.2024

Kandavas Kauss kartingā 2017

01.05.2017
Kartingistu veterānu goda pjedestāls - zaudētāju nav!

Kartingistu veterānu goda pjedestāls - zaudētāju nav!

1.maijā Kandavas kartodromā notika Kandavas kausa izcīņa kartingā.

 Kā atklājot pasākumu, sacīja tā organizētāji, ir prieks, ka tradīcija, 1.maijā rīkot Kandavas kausa izcīņu kartingā, atkal atdzimst, jo kartinga tradīcijas Kandavā ir senas, no pašiem šī sporta pirmsākumiem Latvijā.

Toreiz kartinga sekcija Kandavā darbojās ļoti sekmīgi Alfreda Petroviča un  Hugo Jurševska vadībā. Kandavas tehnikuma kartingisti izcīnīja godalgotās vietas Latvijas, Baltijas un PSRS čempionātos, bet četri no viņiem- R.Gudriķis, A.Bērziņš, N.Grasbergs un A.Jurševskis vairākus gadus startēja PSRS izlases sastāvā Sociālistisko valstu Draudzības kausa izcīņas sacensībās.

Kandavas kauss 2017. tika izcīnīts vairākās gokartu klasēs, tostarp uz starta stājās arī 11 kartinga veterāni-  E.Skulte, E.Surgofts, N.Grasbergs, Ē.Gasparovičs, Ā.Zapackis, A.Jurševskis, R.Gudriķis, A.Bumbulis, A.Lēnerts, V.Šlegelmilhs, V.Šalms, bet līdzjutēju lomās iejutās kartingistu dzīvesbiedres, bērni un mazbērni, kā arī vēl vairāki bijušie kartingisti ar kādreizējo PSRS izlases treneri Hugo Jurševski viņu vidū.

Kā atzina bijušie kartinga spices braucēji, tās bijušas negaidīti labas un patīkamas emocijas, rosinot seno cīņas garu un asas izjūtas trases līkločos.