Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/2984/karjeras_izglitibas_pasakums_tehnikuma
Drukas datums: 16:12:19 29.03.2024

Karjeras izglītības pasākums tehnikumā

06.04.2017

20170406_115504.jpg2017.gada 6. martā tehnikumā notika karjeras izglītības pasākums izglītības programmas „Enerģētika un elektrotehnika” visu kursu audzēkņiem.

         Lai veicinātu jauniešu interesi par enerģētikas nozari un tuvāk iepazīstinātu ar AS "Sadales tīkls" ikdienas darbu un vidi, lai dotu vispārēju priekšstatu par elektroenerģijas piegādi no apakšstacijas līdz katram klientam, tehnikumā bija ieradies AS "Sadales tīkls" valdes loceklis, nodrošinājuma direktors Signis Rīns, kurš pats ir Kandavas lauksaimniecības tehnikuma absolvents un uzņēmuma komunikāciju speciāliste Inga Tilhena.           Šāda iepazīšanās ar uzņēmuma ikdienas darba procesu, darbības virzieniem un specifiku ir svarīga gan jauniešiem, kuri mācās tehnikumā, gan AS "Sadales tīkls", kurai ik gadu ir nepieciešami jauni un profesionāli darbinieki. Ik gadu AS "Sadales tīkls" izsludina apmaksātas prakses vietas elektrotehnisko zinību audzēkņiem un studentiem.

 Lektora stāstījums un prezentācija rosināja 4. kursa audzēkņiem vēlmi  doties uz AS "Sadales tīkls” Atvērto durvju nedēļas laikā, kas visā Latvijā norisināsies no 10.-14.aprīlim,  un apskatīt, kā uzņēmums strādā.

         Tālāk par uzņēmuma SIA „Latvijas Energoceltnieks” darbības virzieniem, specifiku stāstīja, demonstrēja slaidus Elektro pārvades līniju departamenta direktors Alvis Leks un personāldaļas vadītāja Iveta Krastiņa, kā arī elektrotehniķis, tehnikuma absolvents, Kristaps Frīdenbergs.

         Sākot ar 2017. gada maiju līdz pat 2019. gada jūlijam, uzņēmuma galvenā darbības „fronte” būs apjomīgā projekta „Kurzemes loks” realizēšana. „Kurzemes loks” ir energoinfrastruktūras projekts, kura ietvaros paredzēts izbūvēt 330 KV gaisvadu augstsprieguma elektrolīniju Latvijas rietumu daļā, lai novērstu līdz šim iztrūkstošo palielinātas jaudas pieslēgumu iespējamību Kurzemē.          Audzēkņi ar interesi klausījās darba devēju stāstījumos un sižetu demonstrējumos, uzdeva daudz jautājumu par karjeras izaugsmes iespējām, sociālajām garantijām, tālākizglītošanās un profesionālās pilnveides iespējām šajos uzņēmumos.