Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/3549/kandavas_novada_svetku_otra_diena
Drukas datums: 01:42:40 19.04.2024

Kandavas novada svētku otrā diena

27.05.2017 06:00

img_3897.jpgOtrā svētku diena iesākās agri no rīta ar balvas izcīņu spiningošanā un makšķerēšanā ar pludiņmakšķeri, turpinājās ar novada skolu audzēkņu, deju kolektīvu un viesmākslinieku koncertiem, kā arī zaļumballi līdz rīta gaismai.

Sešos no rīta pie Kandavas akmens tilta uz copi ieradās 15 dalībnieki un visi kā viens ar šlipsēm ap kaklu, kā to pieprasīja sacensību noteikumi. Pirmo vietu ieguva Aivars Zvaigznītis (iegūtais loms- asari), otrā vieta Jānim Frišveldam (nomakšķerētas raudas) un trešā vieta Gunāram Piņķim (raudas).

Otrās dienas kulminācija bija teatralizētais gājiens “100 gadi Kandavā”, kurā šogad piedalījās neredzēti kupls novadnieku skaits. Pēc kaimiņu pašvaldību un ārzemju sadraudzības pilsētu apsveikumiem sekoja novada skolu audzēkņu koncertprogramma “Dāvana Kandavai” un novada deju kolektīvu koncerts. Kandavniekus ar dejām iepriecināt bija ieradušās dāmas no Vandzenes tautas nama aerobikas deju grupas “Afrodītes”, bet jaunieši ar sajūsmu sagaidīja grupas “Olas” uzstāšanos”.

Sportisku aktivitāšu mīļotāji varēja piedalīties Tūrisma informācijas centra organizētajā foto orientēšanās “Iezīmēts Kandavā”, spēlēt ielu basketbolu, doties pastaigā pa Rūmenes muižas parku vai laivot pa Abavu. Savukārt, promenādē ikviens svētku viesis tika aicināts nogaršot kādu no 100 Kandavas garšām garajā gardumu galdā.

Kā pastāstīja Tūrisma informācijas centra darbinieces, orientēšanās anketas ar 22 jautājumiem dienas gaitā no plkst.11.00- 17:00, kad notika foto orientēšanās "Iezīmēts Kandavā", saņēmuši vairāk nekā 50 dalībnieku. Dažādas balviņas izlozes veidā ieguvuši 49 dalībnieki. Kā atzina TIC darbinieces, priecējis tas, ka interese par šāda veida nodarbi salīdzinājumā ar citiem  gadiem ir pieaugusi.

Dienu noslēdza aktieru ansambļa “Drama” koncerts brīvdabas estrādē Ozolāji, pēc kura sekoja zaļumballe ar Normundu Jakušonoku un DJ Saimonu līdz pat rīta gaismai.