kandavas_tilts_migla.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavas novads starptautiskā dizaina izstādē “Design Isle 2017”

06.10.2017 - 08.10.2017

lr_jj_boards__mg_0295.jpgNo 6. līdz 8. oktobrim Ķīpsalā notika Rīgas starptautiskā dizaina izstāde „Design Isle 2017”. Tajā varēja apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafiskā dizaina darbus. Kandavas novadu šajā izstādē pārstāvēja radošu cilvēku - mākslinieku un uzņēmēju komanda.

“Kandavas keramikas ceplis” piedāvāja dažādus dekoratīvus un praktiskus keramikas izstrādājumus interjeram – grīdas vāzes, puķu podus un virtuves trauku komplektus. Katrs priekšmets ir izgatavots ar rokām un pieejams tikai vienā eksemplārā. “Kandavas keramikas ceplī” darbojas jaunā māksliniece, keramiķe Linda Romanovska, kura, izmantojot senu keramikas izgatavošanas tehnoloģiju, izgatavo mūsdienīgas, skaistas keramikas lietas. 

 Tekstildizaina novirzienu – apģērba aksesuāri – ar rokassprādzēm un jostām pārstāvēja tekstilmāksliniece Ilze Baumane un ādas māksliniece Aiva Valdmane. Rokassprādzes un jostas ir austas ar rokām no lina un kokvilnas diegiem, izmantojot etnogrāfiskos rakstus. Visi darinājumi ir iestrādāti ādā, tā padarot tos praktiski labāk lietojamus. 

  Kolekcija “Garden” radīta, lai gan ārā, gan iekštelpās ienestu dārza atmosfēru – gaismēnas, ziedu smaržu, krāsu un formu. Kolekciju veido lampas – laternas, galdauti, galda salvetes, dekoratīvi galda tīklojumi, aizkari. Kolekcijā kā galvenais materiāls izmantots lins. Lampu - laternu forma un lina faktūra rada mājīgu atmosfēru gan minimālisma, gan klasiska stila interjeros. Aizkaru dizains – gofrējums veidots, ietvaicējot lina audumā noteiktas formas rakstu, kas interjerā ienes jaunus skulpturālus un grafiskus akcentus. Baiba Rulle - “GARDEN” kolekcijas izveidotāja, dizainere. 

 “JJ Boards” ir uzņēmums, kura pieredzes bagātā komanda nodarbojas ar dažādu koka izstrādājumu izgatavošanu, restaurāciju, interjerdizainu un māksliniecisko apdari kopš 2005. gada. Tās mākslinieciskajā pamatā ir grafiskais dizains intarsijas tehnikā. “JJ Boards” darinājumi ir longbordi un dažādas interjera elementu formas un virsmas. 


back to top