Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/5443/ziemassvetku_koncerts_nakti_bira_zelta_rasa
Drukas datums: 22:10:42 19.04.2024

Ziemassvētku koncerts „Nakti bira zelta rasa”

26.12.2017 15:00

Pasākuma „Dim,dim,dim Kandavā, Ziemassvētku noskaņā” ietvaros, Kandavas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 26.decembrī plkst. 15.00 Ziemassvētku koncerts „Nakti bira zelta rasa”. 

fbf.jpg

Koncertā uzstāsies dziedātāja Aleksandra Špicberga, ērģelniece Diāna Jaunzeme – Portnaja un ģitārists Vladimirs Kudrins.
Koncerta programmā Rietumeiropas klasiskās mūzikas pērles, tostarp Caccini/Vavilovs „Ave Maria”, Cezara Franka „Panis Angelicus”, 1. daļa no Antonio Vivaldi koncerta ģitārai, J.S. Baha ērģeļmūzika un ārijas no mesām. Klausītājiem būs iespēja baudīt arī mazāk pazīstamus spāņu komponistu skaņdarbus – Wiliam Gomez „Ave Maria” un Federico Moreno Torroba „Elēģiju” ģitārai, kā arī iemīļotas latviešu komponistu melodijas.

 Ieejas maksa: EUR 5,-

111.jpgAleksandra Špicberga (2002) ir viena no spilgtākajiem jaunās paaudzes mūziķiem Latvijā. Aleksandras dabiskā muzikalitāte un neparasti spēcīgā balss aizrauj klausītājus. Talants un darba spējas tuvina viņu sapnim pievienoties balsīm, kas spoži nes Latvijas vārdu pasaulē. Lai gan Aleksandra studē akadēmisko vokālo dziedāšanu, īpaša vieta viņas repertuārā ir latviešu populārajai mūzikai un folklorai. Aleksandra ir vairākkārtēja valsts jauno vokālistu konkursu uzvarētāja, starptautiskā jauno vokālistu konkursa (Kohtla-Jerve, Igaunija, 2015) Grand Prix ieguvēja un Jeļenas Obrazcovas starptautiskā jauno vokālistu konkursa fināliste, speciālbalvas „Debija” laureāte (Sanktpēterburga, 2016). 2015. gadā tika izdots Aleksandras debijas CD „Introduction to Aleksandra Spicberga. Iepazīšanās”. Uzņemti vairāki videoklipi. Īpašu publikas mīlestību ir guvusi dziesma „Rakstu raksti”, kas interneta vietnē youtube.com ir skatīta vairāk nekā 220 000 reižu. Kā soliste vairākkārt piedalījusies Latvijas valsts televīzijas rīkotos koncertos un valsts mēroga kultūras pasākumos. Šobrīd Aleksandra mācās Rīgas Doma kora skolas 9. klasē. 

11.jpgDiāna Jaunzeme – Portnaja (1979) 2005. gadā absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, bakalaura un maģistra grādu iegūstot Tālivalža Dekšņa ērģeļspēles klasē. Meistarība papildināta "The Conservatorium Saxion Hogeschool Enschede" Holandē, kā arī meistarklasēs Zviedrijā, Spānijā un Lietuvā. Panākumus nesusi dalība konkursos. Iegūta 1.vieta VII Starptautiskajā Hanzas pilsētu ērģelnieku konkursā Elburgā un Kampenā (2001), saņemta speciālbalva par labāko lietuviešu komponista laikmetīgās mūzikas interpretāciju M.K. Čurļoņa Starptautiskajā ērģelnieku konkursā Viļņā(2003). Māksliniece piedalījusies 2. starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā "Orgelfestival.Ruhr" Dortmundē (2009) un 13. starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā Pelplinā (2011), kā arī uzstājusies Minskas katedrālē un Sanktpēterburgas Dm. Šostakoviča Akadēmiskās filharmonijas Lielajā zālē.Līdzās aktīvai koncertdarbībai Rīgas un Latvijas baznīcās gan ar solo programmām, gan saspēlē ar solistiem un koriem, muzicējusi Lietuvā, Polijā, Ungārijā, Vācijā, Slovēnijā, Austrijā, Šveicē, Zviedrijā, Somijā, Baltkrievijā un Krievijā. Kopš 2013. gada ir ērģeļu dueta RIGA ORGANUM DUO dalībniece.

1.jpgVladimirs Kudrins (1990) absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot klasiskās ģitārspēles skolotāja specializāciju pie Juļusa Kurauska (Julius Kurauskas, Lietuva). Vladimirs aktīvi piedalās Latvijas kultūras dzīvē, spēlējot klasisko ģitāru kā solo, tā arī dažādu kamermūzikas ansambļu sastāvā. Piedalījies projektos "Orlando, teiksmainā dzīve", "Krievu suvenīrs", "Brinišķā pērle". 2016. gadā, Radio Kora jubilejas koncertā Vladimirs piedalījies A. Maskata skaņdarba "Ģitāra" pirmatskaņojumā. Ļoti nozīmīga sadarbība bijusi ar čellistu Ruslanu Viļenski, pēc kura ielūguma Vladimirs piedalījies starptautiskajā mūzikas festivālā Tartu pilsētā.Šobrīd mūziķis turpina studijas, kā solists un strādā par ģitārspēles skolotāju Jūrmalas Mūzikas vidusskolā. Šī gada oktobrī Vladimirs ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu organizēja Klasiskās ģitāras festivālu "Jūrmala", kurā piedalījās viesi no Polijas, Lietuvas un Krievijas.