Drukas resursa adrese: https://kandava.lv/notikumi/5635/lbl2_spele_basketbola_kandavacompor_pret_bk_saldus
Drukas datums: 17:14:50 16.04.2024

LBL2 spēle basketbolā, Kandava/Compor pret BK Saldus

02.12.2017

img_0059.jpgIzgāzts otrais puslaiks un zaudējums Saldum.

Kamēr mēs jau bijām nodrošinājuši tikšanu nākamajā kārtā, tikmēr Saldum šī spēle bija gandrīz vai "būt vai nebūt"... Pirmā ceturtdaļa iesākās ļoti mazrezultatīvi, abas komandas taustījās, izlūkoja viena otru un meklēja variantus kā iekarot pretinieka grozu. Otrā ceturtdaļas pusē spēle kļuva mazliet skatāmāka, pateicoties mūsu komandas 8-0 izrāvienam, gala rezultātā 17:14 pēc pirmajām desmit minūtēm. Otrajā ceturtdaļa kardinālas izmaiņas nenotika, spēle ritēja līdzīgi kā pirmajā ceturksnī, rezultātam augot ļoti lēni, tomēr šajā aizsardzības basketbolā mazliet veiksmīgāki bijām mēs un puslaikā +7, 35:28.

Arī otrā puslaika sākums bija identisks pirmajam puslaikam, rezultāts auga lēni un līdzīgi, tomēr 25. minūtē notika spēles lūzums, Saldum iekrita pāris trīspunktnieki, piespieda mūs kļūdīties un pārņēma vadību, pirms izšķirošās ceturtdaļas jau -1 mums. Saldus turpināja veiksmīgi uzbrukt, ierobežot mūs uzbrukumā un panāca jau +9. Līdzjutēju atbalstīti, spējām saņemties un atgriezties spēlē, pēc veiksmīgām epizodēm aizsardzībā panācām 58:59, tomēr līdz galam viesus nesalauzām. Precīzi trīspunktnieki īstajos brīžus ļāva Saldus basketbolistiem pelnīti mūs uzvarēt. Gala rezultāts 67:75. Viens no lielākajiem uzvaras kaldinātājiem bija "mūsējais" Kaspars Baumanis, kurš sabēra mūsu grozā 18 punktus. Mums labākais bija komandas kapteinis - Guntaram 22 punkti.

Pirmajā aplī palikusi tikai viena spēle, nākam piektdien Limbažos, svarīgi uzvarēt, lai uz nākamo kārtu mums līdzi nāktu uzvaras. Cerams, ka šis zaudējums mūs saniknos un spēsim pieveikt Limbažu vienību. Nākamā mājas spēle vēl nav zināma, tomēr ir ziņas, ka vēl 2017. gadā reizi būs jāspēlē Kandavā, to ziņosim!

Kandava/Compor: G.Strāķis 22, Kauliņš 10, Čīma 9, Šilbergs 9, Savčenko 7 (11 ab), A.Strāķis 3, Rudmiezis 3, Balsers 2, Gotfrīds 2, Rozentāls, Bērziņš, Šnikvalds.