pavasara-foto-majas-lapai11mazs.jpg
dzīvo ar garšu!
  • Latviski
  • English
Lapas karte
AA+A++
A AAA
PASĀKUMU KALENDĀRS

Kandavā aizvadīts 8. Kurzemes orķestru festivāls

21.04.2018 18:00

img_2498.jpg21.aprīlī Kandavas kultūras namam no skaņu pārpilnības bija ko turēt, jo šeit notika astotais Kurzemes mūzikas skolu orķestru festivāls, kas kopā pulcēja aptuveni 190 jauno mūziķu no dažādām Latvijas malām.

 Festivālā piedalījās mūzikas skolu kamerorķestri no Mārupes, Kuldīgas, Siguldas, Priekules un Ziemeļkurzemes kamerorķestris. Vēl piedalījās simfoniskie orķestri no Madonas un Ķekavas mūzikas skolām, kā arī stīgu instrumentu spēles audzēkņi no Tukuma un Kandavas mūzikas skolas. Koporķestra diriģents un pasākuma koordinators bija Madonas mūzikas skolas direktors Mārtiņš Bergs. 

  Kā atzina Kandavas Mākslas un mūzikas skolas vijoles spēles pasniedzēja Inga Rubene, kuras audzēkņi piedalījās festivālā, tik daudz mūziķu uz Kandavas kultūras nama skatuves un arī skatītāju zālē vienuviet, vēl nebija nekad redzēti.  “Tā bija lieliska pieredze, klausīties tik daudzu orķestru skanējumā, jo mūsu mūzikas skolā diemžēl orķestra nav. Tas audzēkņiem bija kā jauns stimuls mācīties un pilnveidot savas prasmes." 

Tā bija pozitīvu emociju pārpilna diena.

Foto: Liene Trēde Foto: Liena Trēde Foto: Liena Trēde Foto: Liena Trēde Foto: Liena Trēde Foto: Liena Trēde Foto: Liena Trēde
back to top